Заредете закуската си с фибри

Публикувано от Лидия Костова 13/01/2012 0 Коментари Хранене,

Ако търсите начин да отслабнете или просто да подобрите хранителния статус,  добавете повече фибри през деня си, като се започне със закуската. Здравословен прием на растителни влакнини ще подобри редовността на стомаха, ще помогнат да се чувстват заситени след хранене, както и подобряване на цялостното ви здраве. Фибрите  не се усвояват изцяло от тялото, повечето от тях минават през него без да се обработят. Консумирането на достатъчно фибри е част от редовната  поддръжка на тялото и най-вече стомаха и храносмилането. фибри Консумирането на достатъчно фибри ще направи по-лесно да можете да достигнете вашите цели за отслабване. Така ще изглеждате по-добре, по-рано, като наблегнете на дневния си прием на фибри.

1: Добавете ленено семе към овесените ядки


Първият начин да се повиши  хранителния прием на фибри в закуската е да се добави ленено семе в купата овесени ядки за закуска. Лененото семе ще направи повече, отколкото само да повиши фибрите във храната. Те също така ще ви снабдят с хубава доза от есенциални мастни киселини.

 

 храносмилателни фибри


Лененото семе има мек, вкусен аромат, който върви с  всички зърнени култури. Ако решите да използвате смляно ленено семе, включете ги  в диетично сладко върху пълнозърнест препечен хляб, кисело мляко, извара или в смеси за овесени бисквити, палачинки и протеинови шейкове. Вариантите са различни с лененото семе, така че не се страхувайте да експериментирате.

 

 

2: Заменете корнфлейкса с цели овесени ядки


Един чудесен начин да увеличите приема на влакната по време на закуска е да замените корнлфейкса за закуска с цели овесени ядки, а не финни такива. Овесът е лишен от добавена захар и съдържа повече разтворими фибри от корнфлейкса, който се произвежда от царевица. В резултат на това овеса отнема повече време за да се извари, което ще помогне с управлението на кръвната захар през целия ден. Ако имате време, бавно сварените овесени ядки са по-добри в хранителния статус. Ако сте притиснати от времето, бързо сварените овесени ядки също са полезни, при положение, че не добавяме захар. Поръсването с канела може да увеличи вибрациите в кръвната захар. Подправката е доказана, че подпомага глюкозния метаболизъм. За още повече зареждане с фибри, обогатете овесената каша с една супена лъжица бадемово масло или нарязани ябълки.

 

 

3: Смесете Къпини с вашите протеинови палачинки


Къпините са едни от най-добрите плодове,  които  да се смесят с вашата закуска. Те имат повече фибри, отколкото други плодове и техните големи размери работят добре с пълнозърнести храни.

къпини

Добавете къпини в протеиновите палачинки, или отгоре на на готовите палачинки заедно с сироп без захар. Къпини може да се добавят и в кисело мляко, с или без ленено семе.

 

 

4: Добавете зеленчуци към яйчните белтъци


Хората признават, че зеленчуците са непобедим източник на диетични фибри, но въпреки това те често не успяват да ги добавят към закуската. Част от причината е, че повечето традиционни храни за закуска не си вървят със зеленчуц Но всичко, от което имате нужда, са някои зеленчуци и малко творчество. Един от най-добрите начини за увеличаване на приема на зеленчуци на закускае да се добави ситно нарязани гъби, броколи, чушки и лук в яйчните белтъци, които си приготвяме на тигана.

 

5: Изяжте една ябълка, вместо банан


Ако не сте фен на горските плодове  вместо банан за закуска, изяжте една ябълка. Бананът е здравословен плод по отношение на хранителния прием на фибри, но ябълката е по-добър избор. Нарязаните ябълки са много вкусни, печени с канела или мед  се намазват върху пълнозърнест препечен хляб. Помислете си за това следващия път, когато се нуждаете от бърза закуска.

 

Напишете вашия коментар