Закуската е важна за вашата фигура

Публикувано от Лидия Костова 11/11/2011 0 Коментари Хранене,

Закусвайте обилно всяка сутрин, ако целите добре оформено тяло и оформяне на мускулите.
Висок прием на калории сутрин е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да се губят излишни мазнини.

Закусвайте добреАко сте запознати с израза: "Яжте на закуска като цар и вечеряйте като просяк",тогава сте запознати с идеята на намаляващите калории през деня.

Това означава, че трябва да се яде-по-голямо количество храна по-рано през деня, т.е.  първото хранене да е най-голямото и въглехидратите да са от качествени източници - овес, ориз, черен хляб ,пълнозърнести спагети и други. Това дава на тялото ви шанс да изгори по-късно през деня тези калории, които сте приели.

Яденето на въглехидрати, като зърнени храни, хляб и плодове, по-рано през деня се препоръчва, тъй като тялото няма да се нуждае от тях по-късно през нощта: вече ще сте запълнили депата за съхранение  на въглехидрати в тялото си.

Вечерята трябва да ви бъде най-малкото хранене и трябва да бъде съставено най-вече от протеини с някои сложни въглехидрати, като зеленчуци.

Налице е популярен съвет, който съветва: "да не се яде нищо след шест".  Това е в общи линии една и съща идея с метода за намаляване на калориите , но тя не трябва да се приема като евангелие.

Макар че можете да ядете след шест вечерта и все още да отслабвате, трябва да внимавате какво ядете и да не се яде прекалено много. Ако приемате калории, от които тялото ви няма необходимост, то просто ще ги съхрани под формата на мастна тъкан.

Напишете вашия коментар