За суроватъчният протеин на прах и отслабването

Публикувано от Лидия Костова 08/12/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

Суроватъчният протеин се извлича от мляко и обикновено се продава под формата на прах. Има редица начини, чрез които суроватъчен протеин може да ви помогне да отслабнете. Ако използвате суроватъчен протеин на прах за да загубите тегло, потърсете марка с концентриран протеин във всяка порция и по-малко въглехидрати и калории.

 

суроватъчен протеин за отслабване

 

Топлинен ефект

 

Вашето тяло изгаря повече калории за храносмилането на протеините, отколкото за други видове храни. Увеличаването на количеството на протеин ще ви помогне да използвате повече калории и така да увеличите на загубата на тегло. Една порция дневно от суроватъчния протеин на прах може да ви помогне да изгорите повече калории. Изберете нискокалорична протеинова добавка за максимален ефект.

 

Мускулна маса

 

Когато искате да намалите теглото си, искате да загубите мазнини, а не мускули. Мускулната тъкан е важна, защото ви държи силни и изгаря повече калории, отколкото други видове тъкани в тялото. За да се запази мускулната маса, докато сте на диета, вие се нуждаете от изобилие на протеини в диетата. Суроватъчният протеин на прах е удобен начин да се получат нискокалоричните протеини, от които тялото ви се нуждае.

 

Кръвната захар

 

Когато приемате протеини, глюкозата се абсорбира по-бавно в кръвта ви. Вашите нива на кръвната захар ще бъдат по-стабилни, и са склонни да бъдат по-ниски. Когато са стабилни, тялото ви произвежда по-малко инсулин, запасява по-малко нови мазнини и изгаря повече мазнини от съществуващите запаси на тялото. Суроватъчен протеин на прах може да се използва за закуска, за да запазите нивата на кръвната захар стабилни.


Ситост

 

Тъй като отнема по-дълго време за храносмилане, протеините помагат да се чувствате сити за по-дълъг период. Суроватъчният протеин съдържа глюкомакропептид, който спомага за освобождаването на CCK на потискащия апетита хормон в тялото. Това също ще помогне да се чувствате сити и да е по-лесно да ядете по-малко, придържайки се към вашата диета.

 


Протеиновият шейк е вкусен и здравословен


Имунна подкрепа

 

Суроватъчният протеин спомага за образуването на глутатион в тялото . Глутатионът е антиоксидант, който помага за подкрепа на имунната ви система. Когато тренирате агресивно или сте под стрес, когато сте на диета например, подкрепянето на имунната ви система е важно. Използването на суроватъчен протеин на прах може да помогне да поддържате вашето здраве и да подобрите вашето тегло.


Непоносимост към лактоза

 

Ако имате непоносимост към лактоза, глутен или сте вегетарианец, може да предпочетете суроватъчен протеин изолат. Суроватъчният протеин изолат е по-малко лактозен от суроватъчен протеин концентрат на прах - по-малко от 1%.


Идентификация

 

Вашето тяло се нуждае от между 1 и 2 грама протеин на килограм телесно тегло всеки ден, в зависимост от упражненията, които правите всеки ден. Ако имате медицинско състояние или сте под грижите на лекар, говорете с него за количеството протеини, които трябва да приемате всеки ден.

Напишете вашия коментар