Йохимбин - Yohimbe - афродизиак или унищожител на мазнини?

Публикувано от Лидия Костова 23/03/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

екстракт от йохимбин

 

Какво е Йохимбин и откъде ли идва?

Йохимбин е една от най-популярните хранителни добавки за мъже и жени в продължение на години. При поглъщане, организмът превръща в Йохимбин и го пуска в кръвния поток. Йохимбе идва от кората на дърво, което расте предимно в Западна Африка. Йохимбинът, алкалоид, е основната активна съставка на Йохимбе. Подобни алкалоиди също играят роля.

йохимбин

 

Какво прави Йохимбин? И какво Научни изследвания дават показания в подкрепа на това?

Каква страхотна добавка! Неговата популярност се дължи не само от това, че има ефект като афродизиак и халюциноген, но също така и нови изследвания показват, че тя може да бъде билка с много ефективен антиоксидантен потенциал. Изследванията показват, че е вазодилататор, което означава, че тя увеличава притока на кръв към крайниците и придатъци. С други думи, тя може да лекува импотентност при мъжете доста ефективно, както и увеличаване на сексуалното желание (либидо) при мъжете и при жените.

Независимо от това (като че ли това не е достатъчно), Йохимбин също така предотвратява артериите от запушване и причиняване на инфарктна дисфункция или инсулти. Не само помага на мъжете със сексуалната активност, повишаване на либидото и предотвратяване на сърдечен пристъп, но също е доказано, че намалява синтеза на мазнини в организма чрез увеличаване на мастните киселини. Знаете ли какво означава това! Йохимбин може да ви помогне да се изчистите от мазнините.

Кой има нужда от Йохимбин? И кои са някои симптомите на дефицит?

Тези, които извличат големи ползи от добавката Йохимбин са засегнатите от импотентност или депресия. Да не говорим за културистите или спортистите, които искат изчистена преса и здраво сърце. Това не е основна хранителна съставка, поради което не може да бъде "дефицит".

Колко трябва да се приема от Йохимбин? И има ли някакви странични ефекти?

Тирамина е вещество, съдържащо се в храни като сирене, черен дроб и червено вино. Тези храни не трябва да се консумират по време на приема Йохимбе. Също така, антидепресанти като Прозак трябва да се приемат в комбинация с Йохимбе само под внимателното наблюдение на лекар.

Научихте ли нещо ново от тази статия? Напишете в коментарите какво ви направи впечатление.

Напишете вашия коментар