Яжте си зеленчуците

Публикувано от Лидия Костова 20/02/2013 1 Коментари Хранене,

Много хора в залата са наясно как да натрупат мускулна  маса, но въпреки това почти всички  не са съвсем наясно с какви средства могат да си помогнат за това. Ако има някаква тайна, то тя може да бъде обобщена само с една дума: зеленчуци.

Яжте си  зеленчуците

Диетата, състояща се от чист протеин с влакнести зеленчуци като основен източник на въглехидрати е най-добрият начин да станете наистина слаби. Трикът е в самите зеленчуци. Всеобщ начин на мислене е, че трябва да се намали количеството на погълнатата храна, за да се загубят мазнините. Нещата не стоят така  с влакнестите зеленчуци!При тях важи принципа “Повече е по-добре“.

Влакнестите зеленчуци, така да се каже мамят  стомаха, създавайки усещането за ситост, което забавя метаболизма и неизбежно загубвате мазнини. В действителност през по-голямата част от периода на вашата диета, скоростта на метаболизма действително ще се увеличи, поради огромното количество погълната храна. Но тялото не може да абсорбира значителните количества въглехидрати от тези растителни източници, така че то е принудено да изгори упоритите телесни мазнини от храната.

яжте зеленчуци

Цялата тази  ситуация на глад създава това, което се  нарича „ гневно” състояние в тялото.  Вие може дори да почувствате възбудата, която изпитва  вашият организъм, която е поставен пред  дилемата  от този нарастващ темп на храносмилането, за справяне с големите  количества храна и увеличаването на термогенната дейност за производството на енергия. Това е много неестествено състояние, и можете да го използвате във ваша полза.

Резултатът е продължително изгаряне на мазнините и в същото време минимизиране загубата на мускулна маса. Привлякохме  ли вниманието Ви вече?Ако изпитвате отвращение към зеленчуци и не сте склонни да следвате този режим напълно, то тогава не си губете времето. И не се оплаквайте, когато човекът на сцената до вас изглежда отлично.

Точно за какви количества зеленчуци става дума?

План за хранене от вашата зеленчукова диета:

Хранене 1

9 белтъка

1 зелена чушка

1 домат

Половин лук

Половин червена чушка или Халапеньо

Половин краставица или целина

една чаша салса или лют сос

Хранене 2

6 унции пуйка, пиле или риба тон (1 унция = 29 гр)

1 фунт замразени смесени зеленчуци
салса или лют сос на вкус

Хранене 3

6 унции постно месо или белтъка

Салата, състояща се от:

една глава червена маруля
половин глава карфиол
половин глава броколи
домати,
половин краставица
половин лук
половин зелена чушка
два стръка целина
два моркови
оцет и обработено масло

Хранене 4:

постно месо, яйца или суроватъчен протеин
един вид сухи зърнени култури,
едно парче плод

(Тренирайте след Хранене 4)

Хранене 5:

След тренировка напитка по ваш избор - обикновено около петдесет гр протеин, 50 грама въглехидрати

Хранене 6:

Повторете хранене 2

Диетата, комбинирана с качествени мултивитамини и минерали, и  ще Ви  даде най-високата защита, която съвременната наука може да предложи срещу много болести и заболявания. Ако се съмнявате в това, препоръчваме  Ви да си направите пълен кръвен профил преди да започнете плана, и отново само след 90 дни изпълнение на плана. Вашият лекар ще бъде много любопитен да разбере как точно сте го направили!

1 Коментари

Виктория:
23/02/2013, 06:07:21 PM
Отговор

Броколите за мен са един от лидерите при здравословното хранене. Особено трябва да бъдат ценени поради възстановителните сили, които дават на организма.

Напишете вашия коментар