Велоергометър - предпочитаният кардио уред

Публикувано от Лидия Костова 08/01/2014 1 Коментари Фитнес,

Велоаргометъра е един от най – използваните фитнес уреди, а напоследък все по – предпочитан за използване в домашни условия. Тренировките  на велоергометър, са  ефективен начин да влезете  във  форма, и да подобрите  здравето си. Тези уреди  са станали все по-модерни, и в наши дни са способни да измерват сърдечния Ви ритъм, изгорените  калории, скоростта  и пробега. Повечето съвременни велоаргометъри, са снабдени с  регулиращи се  фитнес програми, за да поддържаат   тренировките разнообразни и мотивиращи.

Велоергометър-inSPORTline-SEG-3296-2


 Съпротивлението при велоергометрите  може да се настройва, в зависимост от собствените Ви  нужди. Някои от Вас може да предпочитат да въртят педалите по – бавно с  по-високо съпротивление, а други  пък могат да желаят бързо въртене, при  ниско съпротивление. Независимо какви са вашите нужди, велоергометъра е уред, който може да Ви дотесе редица ползи.

 

Предимства на тренировките с велоергометър:

 

 


  • Тренировки с ниско съпротивление

  • Укрепване на мускулите

  • Изгаряне на повече калории

  • Подобрение на  сърдечните и белодробните функции

  • Удобство на тренировките


  •  


Карането на велоергометър е благоприятен начин за извършване на кардио  упражнения, и укрепване на долната част на тялото, без да натоварва  вашите стави. Велоергометърите много често  са предписани от кинезитерапевти след нараняване или операция, по време на процеса на рехабилитация. Карането на велоергометър помага за укрепване на основните мускулни групи, които поддържат мускулите на гърба, краката и бедрата, и прасците зад бедрото. Докато въртите педалите на велоергометъра, има две  различни движения: бутане  и дърпане. Бутането  надолу върху педалите, укрепва квадрицепса, докато дърпането  нагоре  укрепва прасците. Тренировките с велоергометъра, причиняват  по-малко напрежение върху коленете, отколкото карането на обикновен  велосипед, който често се използва върху  неравен терен. Ако пък целите редуциране на излишното  тегло, велоергометъра  е един от най-ефективните уреди за горене на калории. Според специалистите,  карането  на велоергометър с умерени темпове изгаря 210 калории за 30 минути.

Редовните  аеробни упражнения, като например карането на велоергометър, може да укрепят  сърцето и белите Ви дробове, и да подобрят  способността на тялото Ви да използва кислорода. Последователното използване на велоергометъра,  може да помогне за  намаляване на кръвното налягане  и сърдечната честота, и за  подобряване на дихателната функция. За най-добри резултати, се препоръчват тренировките с велоаргометър,  пет пъти на седмица в продължение на 30 минути. С велоергометъра в домашни условия, неблагоприятните  климатични условия или тъмнината, или пък липсата на свободно вреве, няма да са пречка да тренирате. Велоергометъра е   достатъчно компактен, за да се сложи  във вашия дом или офис, което Ви позволява да тренирате  в обедната почивка, или когато Ви е удобно.

 

 

 Магазин FitnesHrani.com предлага богат избор от велоергометри за дома и фитнеса - направете своят избор тук

https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-uredi/veloergometri

 

1 Коментари

пожарогасители:
16/01/2014, 10:08:51 AM
Отговор

Много благодаря за статията.От известно време се чудя какъв уред да си купя, понеже вече имам пътека която малко ми омръзна и може би наистина с карането на велоергометър е благоприятен начин за извършване на кардио упражнения, и укрепване на долната част на тялото.А аз имам точно нужда от това, по точно краката да се стегнат.Особено в нашият заседнал начин на живот е добре да правим повече упражнения и по големи натоварвания ако не искаме тялото ни да заспи.Като чета статията ви виждам че има доста плюсове, може би вече реших какво ще купя, добре е да направя отделна стая за фитнес уредите ми хахаха

Напишете вашия коментар