Важни храни за да подобрите натурално Вашата производителност

Публикувано от Лидия Костова 20/08/2013 0 Коментари Хранене,

Храненето е неразделна част от върховото Ви представяне. Правилното хранене позволява на атлета да намери нова издръжливост и сила, за които никога не е знаел, че са съществували. Когато се използва правилно, храненето разграничава средния спортист от висшестоящия.

Умът и тялото, подобно на автомобил, винаги работят при върхова форма, когато са заредени с гориво. Всеки, който някога е участвал в някой спорт ще свидетелства за факта, че представянето е значително подобрено чрез подходяща диета и хранене.

важни храни за производителност

Има реални начини за подобряване на дейността още повече, като се научите как да  повишите естествено нивото на серотонин в мозъка Ви и да поддържате балансирани нивата на кръвната захар във Вашия организъм.

Вашата игра е толкова добра, колкото са тялото и ума, които влагате в нея. Не съществува необходимост от специални витамини и напитки, за да подобрите представянето Ви, когато се научите как правилно да използвате храни, които са вече в кухнята. Когато се използват правилно, те естествено ще повишат енергията, ще поддържат олимпийско спокойствие и ще хранят мозъка Ви. Невероятно вълнуващо е да се научите как да използвате храните, за да работят за Вас, а не срещу вас.

Основните правила за поддържане на силно представяне:

1 - Протеин: Научете как да използвате протеините във Вашата диета (протеин от цели храни, а не на прах или пръчици). Протеинът позволява да се поддържат балансирани нивата на кръвната захар и е предшественик на серотонина в мозъка. Приемайте чист протеин с всяко хранене и лека закуска за максимален ефект.

2 - Въглехидрати: Не всички въглехидрати са създадени равни - Заедно с чистите белтъчини, правилните въглехидрати са от съществено значение за създаването на силен ум и тяло и доставят необходимото количество енергия, която Ви дава възможност да постигнете пикова производителност. Винаги избирайте най-добрите въглехидрати като пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, за предпочитане такива, които са с по-нисък гликемичен индекс (по-ниско ниво на захар). Избягвайте простите захарни въглехидрати (бонбони, торти и газирани напитки) на всяка цена, за да поддържате балансирани нивата на кръвната захар.

3. Добри мазнини: зехтин, рапично масло, ленено масло и други. Авокадото, орехите, бадемите и сьомгата също така предоставят добри мазнини.

4. Избягвайте заместители на захарта: Тези подобрители на храната химически пречат на умствения Ви потенциал и често създават безпокойство и раздразнителност. Те ще се отразят на представянето Ви по негативен начин и не е в най-добрия Ви интерес да ги приемате.

5. Сода с чиста вода: Дори и леко обезводняване влияе на играта, като Ви забавя и пречи на мисловните процеси. A добре хидратираното тяло е спокойно, по-бдително и може да издържи на стрес. Издръжливостта Ви ще се увеличи, когато тялото Ви е правилно хидратирано.

6. Никога не пропускайте хранене: Когато прескачате хранения, надбъбречната Ви жлеза освобождава адреналин в тялото, за да компенсира липсата на гориво. Този химикал води до чувство на безпокойство, раздразнителност, сърцебиене и може да повлияе на резултатите Ви.

7. Избягвайте протеинови напитки и десерти за бърза енергия: Те предлагат бърз тласък за около 10 минути и за по-малко от час Ви карат да катастрофирате психически и физически.

8. Преквалифицирайте мозъка Ви – Научете се как да се справите при хиперфункция на съзнание, изпълнено с непродуктивни / негативни мисли. Вашият мозък определя ефективността Ви. Научете се да разговаряте с това съзнание и да го тренирате да работи за Вас. По този начин, Вие всъщност подобрявате ефективността Ви, която винаги започва с една мисъл.

Имате много повече власт над представянето Ви, отколкото можете да си представите. Имате инструменти и всички те са естествени. Тези инструменти Ви позволяват да се чувствате по-добре, за да постигнете пикова производителност в играта Ви - не само "от време на време", а през цялото време. Чрез тези няколко прости решения, ще направите избор дали да сте в топ форма за всяко състезание. Изборът Ви позволява да създадете ума и тялото, които остават в зоната, без да е необходимо изкуствено подобряване.

Напишете вашия коментар