Въртене на обръч за отслабване

Публикувано от Лидия Костова 24/02/2014 0 Коментари Упражнения,

От своето създаване, обръча не е слизал от рафтовете на детските магазини, но той се превръща във все по – използвано средство за извайване на фигурата. В упоритото търсене на ефективно средство за отслабване, ние често дори не обръщаме внимание на простите неща около нас, които обаче биха били от голяма полза. Въртенето на обръч е едно от тях. Това упражнение буквално “изпепелява“ излишните мазнини, а също така Ви връща назад в детството. Какво по – хубаво от това!? Всъщност, обръча е чудесен гимнастически уред, който би трябвало всеки да има у дома. Той е доста по – евтин от традиционно използваните уреди, а също така не заема почти никакво място.

Знаете ли, че въртенето на обръч може да изгори до 400 калории за час? Сигурно дори не подозирате, че това упражнение ускорява значително метаболизма, като по този начин Ви помага да отслабнете. Може да се каже че обръча е нещо, което ще Ви помогне да постигнете мечтаната перфектна фигура. Въртенето на обръч създава напрежение, подходящо  за всяка възраст. Също така извайва талията и бедрата, без да натоварва ставите, както става с някои фитнес уреди.

въртене на обръч за отслабване

 

 

Въртене на обръч за тънка талия


Тънката талия е мечта на всеки и определено се откроява във фигурата. Трябва да знаете, че въртенето на обръч е едно от най – добрите и ефективни упражнения за тази област. С него, Вие не само ще оформите талията си, но и ще се забавлявате! Това упражнение разгрява мускулите на талията, подобрява кръвообръщението и метаболизма в талията. Ако не обичате да правите коремни преси, спокойно можете да ги замените с 20 минути въртене на обръч. Има обаче една тънкост – умението да поставяте единия крак пред другия. Въртейки обръча по този начин, Вие правите упражнението още по – ефективно. Правете това упражнение всеки ден и скоро ще постигнете невероятни резултати.

Въртене на обръч за оформени ръце

Съгласете се, че е ужасно неприятно ръцете да са провиснали и неоформени. Не е нужно да ходите на фитнес за да изваяте ръцете си. Въртенето на обръч е напълно достатъчно. Трябва да въртите обръча около ръцете си, а колкото  по – бързо въртите, толкова по – добър резултат ще постигнете.С помощта на обръча, Вие ще премахнете ненужните мазнини от ръцете и дори ще натрупате мускулна маса. Ръцете Ви ще изглеждат перфектно, с въртене на обръч всеки ден, за по 4-5 минути!

Въртене на обръч за изваяно седалище

Тази област е определено една от най – проблемните. Там се отслабва трудно, а се трупат килограми лесно. Въртенето на обръч със сигурност е перфектен начин за извайване на възхитително дупе. За тази цел, въртете обръча отначало бавно, като постепенно засилвате скоростта. Времето което ще отделите, зависи от резултатите, които желаете да постигнете.

Въртене на обръч за слаби крака

Може да не Ви се вярва, но обръча ще Ви помогне да оформите и краката си! Достатъчно е да легнете и да повдигнете крака си, докато се образува ъгъл. После сложете обръча на коляното или глезена и започнете да въртите като постепенно увеличавате  скоростта. Дори и да Ви се струва трудно отначало, бързо ще свикнете.

Сами виждате, че въртенето на обръч е едно чудесно упражнение за отслабване на цялото тяло. С него, Вие ще забързате метаболизма си и ще оформите фигурата си. Въртенето на обръч не е сложно и не отнема кой знае колко усилия. Можете да го правите у дома, дори докато гледате телевизия. Въртенето на обръч не е така досадно както обикновените упражнения и определено ще подобри и настроението Ви!

 

 

 

Магазин FitnesHrani.com предлага богат асортимент от обръчи, вижте тук

https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-aksesoari/obrachi

 

Напишете вашия коментар