Валериан | Valerian

Публикувано от Консултант от FitnesHrani.com 14/06/2011 0 Коментари Здраве и красота,

ВалерианВалериан

 

 

 

 

 

 

 

1.Какво представлява Валериан и  от къде произлиза?


Коренът от валериан се използва като сънотворно от над 1000 години.Неговата ефективност и същевременно липса на странични ефекти, го правят популярен по целия свят. Способността му да отпуска  централната нервна система , усилва чувство на спокойствие и редуцира  нивата на тревожност и стрес ,oказват силно влияние върху продължитленоста и качеството на съня. За разлика от някои  други стимуланти, валериана не причинява  сутринна умора и не води до пристрастяване.

Чрез приема на Валериан ще помогнете на тялото и ума си да се отпусне,  той за помогне  за вашата цялостна релаксация и ще улесни заспиването Ви.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Как действа Валериана и какви доказателства  ни предоставят научните изследвания   ?


Ефектът  от екстракта на валериана (Valeriana Officinalis L.) се основава на проведено  проучване  върху 128 души.

Всеки от тях е получил  9 проби  за тестване (3 плацебо, 3, съдържащи 400 мг екстракт от валериана и 3 съдържащи надвишена доза от екстракта). Пробите, идентифицирани само с кодов номер, и предоставени в произволен ред, са били приети в непоследователни дни.

Резултата е, че при 90% от тях се наблюдава желаният положителен ефект.

valerian

 

 

3.Има ли някакви странични ефекти?


Валерианът оказва благотворен ефект  върху  латентността на съня ,честота на събуждане и  качеството на съня. Като това е най-забележимо сред хората, които   страдат от безсъние ,имат повтарящите се сънища или изпитват сънливост на следващата сутрин.  Странични ефекти не са забелязани .

Екипа на Фитнес Храни препоръчва:

 

Nature's Way Valerian Root 530 мг 100 капсули

 

Напишете вашия коментар