В търсене на перфектният фет-бърнър

Публикувано от Лидия Костова 17/06/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Много хора задават въпроса  “Как да отслабна“ . Първият  отговор на този въпрос е, че най – важното е да спазвате подходящ хранителен режем и да спортувате.  Но все пак има  някои хранителни  добавки, които със сигурност могат да подпомогнат вашите усилия. В тази статия ще разгледаме някои от най – често използваните съставки, в продуктите за отслабване.

1. Съставки освобождаващи мазнините

Мазнините които тялото не изгаря, се складират в подкожните мастни клетки. За да смъквате килограми, тези мастни клетки трябва да станат  възможно най-малки. За да стане това, мазнините трябва да се освободят от  тях. Има няколко съставки, които правят това:

Кофеин

Кофеинът е високо ценен в “света на продуктите за  отслабване“, заради способността му да  освобождава  мазнините  от мастните клетки. Когато приемате  кофеин, той се свързва с рецепторите на мастните клетки. Обикновено нуклеотида  аденозин се свързва с тези рецептори, и когато го прави,  спира освобождаването на  мазнините от тях. Когато кофеина се свърже с въпросните рецептори, той пречи на аденозина. По този начин, освобождаването на мазнините се “включва“ на максимална степен. Това е особено ефективно, когато  приемате кофеин преди тренировка.

Йохимбе

Това растение  съдържа активното съединение йохимбин, който е известен предимно със своите способности да изгаря  мазнините. Йохимбина подпомага загубата на мазнини чрез  увеличаване на количеството на мазнините, освобождаващи се  от мастните клетки – подобно на кофеина. Изследванията показват, че когато се приема преди упражнения, йохимбин може да повиши повече от два пъти количеството на мазнините, освободени от мастните клетки.

2. Съставки изгарящи калориите

За да отслабвате, тялото Ви трябва да гори повече калории отколкото приемате.Тези две съставки ще увеличат  броя на калориите които  тялото Ви гори, принуждавайки го да използва и складираните излишни мазнини.

Екстракт от зелен чай

Зеленият чай стимулира горенето на калории. Активните съставки в него, които са отговорни  за тази способност,  са катехините, и по – точно един катехин, наречен  епигалокатехин галат (EGCG). Трябва да се отбележи, че освен  да гори калории, зеленият чай може да защити тялото Ви, тъй като е мощен антиоксидант.

Капсаицин

Това е съставка, ставаща все по-популярна, и съдържаща се в лютия червен пипер. Капсаицина  увеличава количеството на калориите които тялото Ви гори, благодарение на неговата способност да повишава нивата на адреналин.

3. Съставки транспортиращи мазнините

След като мазнините са вече освободени, те трябва  да стигнат  до малките централи, известни като митохондрии, разположени в клетките на тялото, където ще бъдат изгорени за енергия. Но на  мазнините не е позволено да преминават  в митохондриите на воля. Ето коя съставка ще подпомогне този процес:

Карнитин

Тази аминокиселина притежава способността, да превежда мазнините през труднопроходимата клетъчна мембрана, право в митохондриите. Там те биват изгаряни за енергия, която тялото Ви използва.Няколко проучвания потвърждават, че карнитина  увеличава количеството на мазнините, които тялото Ви  изгаря.

4. Съставки намаляващи складирането на мазнини в тялото

Освен добавките освобождаващи, транспортиращи и изгарящи мазнините, Вие също трябва да обмислите приема на такива, които намаляват количеството на складираните телесни мазнини. Тази съставка може да го направи:

Конюгирана линолова киселина (CLA)

Тази съставка спада към групата на здравословните  омега-6 мазнини. Многобройни изследвания потвърждават, че CLA увеличава загубата на мазнини, като същевременно повишава  мускулния растеж и сила. Тя работи,  чрез инхибиране на ензима липопротеин липаза (LPL). LPL позволява на мастните клетки,  да“ заемат“  мазнините от кръвта, и да ги съхраняват  като телесни  мазнини. Чрез инхибиране на  LPL, CLA пречи на организма да съхранява  мазнини, а вместо това го  насърчава да ги гори.

Термогенни фет-бърнъри може да разгледате тук

https://www.fitneshrani.com/hranitelni-dobavki/izgaryane-na-maznini/termogenni-fetbarneri

Липотропни фет-бърнъри може да разгледате тук

https://www.fitneshrani.com/hranitelni-dobavki/izgaryane-na-maznini/lipotropni-fetbarneri

Напишете вашия коментар