Увеличаване на мускулният растеж

Публикувано от Лидия Костова 14/02/2013 0 Коментари Тренировки,
Ако търсите някакъв начин за максимално увеличаване на своята мускулна маса, то трябва да знаете, че най – доброто решение за осъществяване на тази мисия е изработването на  тренировъчна програма за цялото тяло. Много наблюдения показват, че тренирането три пъти в седмицата, не е достатъчно  за ефективното увеличаване на масата на тялото Ви. Но пък прекаляването с тренировките също не е вариант.

увеличаване на мускулният растеж


Ако сте сериозен бодибилдър, сигурно вече знаете, че почивката е задължителен елемент от вашето ежедневие на бодибилдър. Чрез нея Вие си осигурявате възстановяване, а и мускулен растеж. Има определени начини, които можете да използвате, за да оформите  цялото си  тяло, целта на които е увеничаването на чистата мускулна маса. В тази статия Ви даваме три различни варианта, от които да изберете  най- добрият  за Вас.

Редуване на  упражнения за горната и долната част на тялото

  Първият тип цялостна тренировка за тялото, включва комбинирането на упражнения за  горната и долната част на тялото. Така например, ако за деня сте  се фокусирали  върху горната част на тялото, в тренировката си трябва да включите и упражнения  за краката, но всъщност, пряко работите върху ръцете. На втората тренировка за седмицата, вниманието Ви пък ще е насочено предимно към краката, но същевременно трябва да тренирате малко и горната част на тялото.

Продължавайте да тренирате в този ред. Два дни в седмицата се фокусирайте  върху краката, а други два дни- върху горната част на тялото.Ползата от този тип тренировка, е че ще бъдете  в състояние да прибавите допълнителна двойка упражнения, насочена към желаното от Вас място  за трениране от тялото. Класическото цялостно трениране, е малко по- трудно за постигане, ако искате всеки  Ваш мускул да бъде еднакъв.

Тренировка за цялото тяло и за максимална хипертрофия

 Вторият тип цялостна тренировка за тялото, е насочена към стимулиране на мускулния растеж на цялото Ви тяло. Целта на тази тренировка е да увеличи още повече силата Ви, така че Вие да сте в състояние да се  фокусирате  предимно върху  своя мускулен обем. Разбира се, Вие можете да увеличите вашата мускулна маса и чрез другите видове тренировки, но няма да е така ефективно и максимално, както чрез този тип тренировка. Също така трябва да се отбележи, че този тип тренировка, не може и не трябва да продължи много време. Иначе може да доведе до претрениране, което ще Ви  върне в изходна позиция.

Тренировка за увеличаване на силата

 За да постигнете онзи мускулен растеж към който се стремите, трябва  да  помислите и  за тренировка, концентрирана  изцяло върху силата. Ако успеете да повишите силата си, ще можете да увеличите вускулния си размер за продължителен период от време.Имайте  предвид, че с прилагането на тази програма или част от нея, загубата на калории също ще се понижи. Трудно ще увеличите  силата си без да използвате такава тренировка. Трябва също така да знаете, че този тип тренировки изискват  дълги почивки. Те са важни заради  тежките вдигания, които този тип тренировки включват. Редуването на почивка и натоварване ще доведе до качването на  повече килограми. Нашият съвет  е да тренирате  по 3 дни в седмицата, но задължително  трябва да променяте  упражненията си на всеки 3-4 седмици.

 

 

Напишете вашия коментар