Тротинетки за деца и възрастни

Публикувано от Лидия Костова 08/05/2014 0 Коментари Фитнес,

Тротинетките - начин за спорт, както за деца, така и за възрастни


Тротинетките, наричани още скутери, стават все по – популярни, както сред децата и тинейджърите, така и сред възрастните по цял свят. Те са един ефективен и евтин начин за предвижване, и  средство за забавление, а също така имат много ползи за здравето. Повечето от тях имат две колела, но има и модели с повече. Колелата са свързани с борд, който завършва с нещо като кормило с две дръжки. Можете просто да поставите единия крак на борда на тротинетката и да използвате другия си крак, за да се предвижвате. Когато достигнете достатъчно скорост, можете да поставите и двата крака върху борда, и просто да се повозите.

тротинетки за възрастни

 

Защо да вземете тротинетка на детето си?


Тъй като децата ни са нашето бъдеще, е от съществено значение, да подкрепяме и да разбираме  тяхното естествено желание за физическа активност. Физическите  упражнения ще им помогнат да имат здравословен и щастлив живот. Ето защо, ако искате да подобрите физическата  дейност на децата си, можете да им подарите тротинетка. Най-хубавото е, че децата няма да са наясно, че всъщност ще практикуват физически упражнения – те просто ще се забавляват на открито. Освен това, тези дейности са от съществено значение по време на началния етап на развитие на вашите деца.

Ако сте родител сигурно  знаете, че децата винаги се чувстват чудесно, когато им е дадена по-отговорна задача. Когато им подарите тротинетка, тяхна задача ще е да се научат да я карат. За децата, “шофирането“ на тротинетката, без да наранят себе си и другите около тях, е огромна отговорност, а изпълнение на тази отговорност ще повиши тяхното самочувствие. Освен това, карайки тротинетката на открито, ще доближи децата до техните връстници, като по този начин те се превръщат в част от социална група. Тротинетката ще даде на децата известна независимост, както и възможност да излязат и да се забавляват.

Тротинетката е чудесен начин да подобрите баланса на своето дете. С малко тласък и насърчение, и няколко безобидни падания, децата  винаги овладяват изкуството за балансиране  много по-бързо. Карането на велосипед винаги е чудесен начин за поддържане на тялото във форма, а карането на тротинетка е първата стъпка към това. Е, вероятно тротинетката не е чак такова средство за физически упражнения, каквото е колелото, но определено е по – добре от лежането на дивана пред телевизора, или пред компютъра. Освен това, карането на тротинетка помага на децата да се научат да се концентрират и фокусират върху много неща едновременно.

Разбира се, няма как да позволите на детето си да кара тротинетката по пътища с натоварен трафик, но то може да научи някои основни правила за движение докато кара. Това ще му е от полза и при колоезденето, и дори когато започне да се учи да шофира. Не можем да не отбележим, че тротинетката е отлично средство за забавление. Всяко дете би се зарадвало на такъв подарък! Вие също можете да вземете участие в това забавление – има тротинетки подходящи за възрастни. Така ще прекарате малко време с вашето дете, за което то със сигурност ще Ви е благодарно!

 

 

Защо да вземете тротинетка за себе си?


Освен очевидните ползи за децата, тротинетките имат такива и за възрастните. Много хора ги използват  да се движат в гъсто населените градски райони, защото те са достъпен и удобен транспорт.  Има различни организации, посветили се на състезания и каскади с тротинетки. Тротинетките много често се сравняват с велосипедите, но съгласете се, че са доста по – компактни от тях и със сигурност бихте се придвижвали много по – лесно в една тълпа от хора. Освен това, можете да изберете сгъваема тротинетка, чието пренасяне ще е много по – лесно. Тротинетките са много лесни за управление и спиране – доста по – лесни от велосипедите.  A и тротинетката е доста по – близо до земята, така че дори и да паднете, пораженията ще са минимални…което не може да се каже за велосипеда.

Карането на тротинетка ангажира доста мускулни групи, а също така оказва минимално натоварване върху ставите и гръбначния стълб. Освен това, карането на тротинетка е ефективно средство за отслабване и за превенция срещу болки в гърба. Самото движение ще укрепи мускулите на гърба и страничните коремни мускули. Тротинетката е идеална ако се опитвате да премахнете целулита и да оформите задните части. Тъй като карането щади ставите, може да се практикува дори след претърпяна операция или травма. Не на последно място, карането на тротинетка е подходящо за хората водещи заседнал начин на живот и за хората с проблеми в равновесието, тъй като развива баланса.

 

 

Видове тротинетки


Тротинетките с две колела са най – достъпни и най – често използваните. Обикновено, те развиват добра скорост  и са лесни за носене, особено ако модела е сгъваем. Тротинетките с три колела, разполагат с едно отпред и две отзад, или обратното. Наличието на две колела отзад, дава много по-голяма стабилност и скорост, така че тези тротинетки са удобни за пътуване на дълги разстояния. Ако двете колела са отпред, тротинетката ще подлежи на по-голям контрол и маневреност. Тези тротинетки  често се използват за трикове. Има тротинетки, които разполагат с четири колела. Те дават най – голяма стабилност, и въпреки че са по – обемисти са доста маневрени. Какъв модел ще изберете зависи от целта за която ще използвате тротинетката, както и от вашите индивидуални умения.

 

Разгледайте всички видове тротинетки в нашият магазин, на този линк:

https://www.fitneshrani.com/sportni-stoki/na-otkrito/trotinetki

Напишете вашия коментар