Топ упражнения за долната част на гърба

Публикувано от Лидия Костова 02/09/2013 0 Коментари Упражнения,
По-голямата част на човешкото тяло е заета от долната част на гърба. Продължителните болки могат да бъдат заобиколени, ако долната част на гърба е често тренирана. Има многобройни упражнения за подкрепяне на долната част на гърба.

Ето някои от тях:

Мъртва тяга:
Мъртвата тяга е може би най-доброто и най-ефективното упражнение за долната част на гърба. Ето как да го изпълнявате правилно:
Застанете пред лоста, дръжте гърба Ви изправен и бавно се наведете и хванете лоста на ширината на раменете. Започнете да повдигате щангата бавно, докато натискате краката си, привеждайки се в изправено положение. Повторете цялото движение. Важно е да издишвате, докато се изправите и да вдишвате всеки път, когато се наведете.

упражнения за долна част на гърба
Хипер екстензии:
Хипер екстензиите са друг вид големи упражнения за долната част на гърба. Те дават сила и помагат за развитие на мускулите, които обграждат гърба Ви. Ето как трябва да ги изпълнявате:
Легнете на пейката за хипер екстензии, обърнати надолу и се уверете, че Вашите глезени са надеждно осигурени под подложките за крака. Започнете упражнението като се навеждате бавно напред и се уверете, че Вашият гръб остава плосък по време на движението. Продължавайте да се огъвате, докато усетите, че не можете да поддържате гърба Ви плосък по-дълго. Вие можете да държите тежест в ръцете Ви, докато правите хипер-екстензиите за увеличаване на резистентността. Бъдете изключително внимателни с тези упражнения, за да избегнете потенциална контузия.

Прегръщане на коленете до гърдите:
За това упражнение Вие ​​не се нуждаете от оборудване и не е нужно да бъдете в залата. Можете да го направите практически навсякъде, включително у дома.
Легнете по гръб и започнете да дърпате коленете бавно към гърдите Ви. След това поставете ръцете под коленете и дръпнете краката към Вашите рамене, докато усетите изграждането на налягането в долната част на гърба и задните Ви части. Повторете цялото движение с колкото се може повече повторения, по Ваше желаете. Само не забравяйте, че тази процедура трябва да се извършва бавно и хората с проблеми в областта на гърба трябва да са наясно с границите на налягането, което да прилагат  спрямо долната част на гърба, за да се избегне влошаване на положението им.

Гребане с лост:
Това специално упражнение има за цел да даде допълнителна здравина на мускулите на долната част на гърба. Ето как да го направите:
Заредете един лост с тегло до такава степен, че да нямате никакви проблеми с Вашия гръб. Хванете лоста плътно и да започнете да дърпате бавно тежестите до гърдите Ви. Ако мислите, че теглото е твърде много, за да се справите, тогава започнете да го спускате на земята. Докато тежестта е на нивото на гърдите Ви, можете да я задържите там за една-две секунди, за допълнителна интензивност. Бъдете внимателни, като започнете спускането на щангата, за да се избегне нараняване.

Това са някои доста ефективни упражнения за трениране на долната част на гърба. Само не забравяйте, че не бива да прекалявате с тренировката.
Сърдечно-съдовите тренировки също са също важни за развитието на силата на долната част на гърба. Продължавайте да напомпвате тези мускули!

Напишете вашия коментар