Топ 10 хранителни добавки за растеж и мускулна маса

Публикувано от Лидия Костова 09/07/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

Хранителните добавки бързо се превърнаха  в огромна част от културизма и така трябва да бъде. Ако пресметнете какво е останало от истинските био-активни вещества в днешните преработени храни, можете също да разберете, че трябва да се поглъщат големи количества калории, за да получите необходимите градивни елементи за растеж. И за съжаление, тези храни включват повечето от нашия дневен прием.

Кои са тези добавки за растеж

Мускулна маса, релеф

Добавките могат да ви предоставят тези хранителни вещества в концентрирана форма, така че да можете да се съсредоточите върху калориите, сънят и тренировките. За съжаление света на добавките се превърна в златна мина от реклами и измами, което от своя страна да доведе до това, че много млади бодибилдъри повярваха, че хранителните добавки са легална форма на стероидите.

Днес индустрията за хранителни добавки изглежда, че прави хапчета от всичко, дори и малко свързано, с растежа на мускулитена, но дали ще проработи, а и още по-зле, дали няма да ви навреди. Това създава трудност при правилното селектиране и твърде често по-неопитните потребители ще прахосат парите си.

Тъй като става дума за продукти за качване на масата, то няма смисъл да се харчат пари за добавки за изгаряне на мазнините,  а вместо това е хубаво да си набавите аминокиселини, глутамин или HMB. Вярвате или не, но тези три продукта са били част от Топ 10 добавките за растеж. Също така да харчите пари за прохормони и други подобни няма смисъл, освен ако сте напреднал или по-възрастен културист, който наистина може да се възползва от ефекта на тези продукти.

Въпреки, че имаме много вяра в ефикасността на тези продукти, са необходими знания и много търпение, за да проработят. Така че, ако сте на 15 години, отговорът е ТВЪРДО Не, не трябва да инвестирате в прохормони, те не си струват парите в този момент. "

Така че, какво трябва да купите? Е, да е простичко и да по-евтино. Ако струва много вероятно няма да получите достатъчно от него за да оправдае това, което сте похарчили за него.

Не знам за вас, но ние не искаме да се разорим само заради добавянето на няколко килограма. Ето защо, в комбинация с други опитни бодибилдъри, направихме списък и се поразровихме дълбоко за това как и защо трябва да ги използвате, но най-вече защо този избор е по-добре от алтернативите. Имайте предвид, че всички добавки са някои от най-евтините и ефективни, ако се изчисли това, което получавате за цената на дневната доза.

Така че тук са най-добрите 10 добавки по реда на важност по отношение на целта: Натрупване на мускули и обем!

1. Мултивитамини

Защо имате нужда от мултивитамини? Когато ядете храна, предназначена за качване на маса, вие без съмнение ще бъдете насочени към храни, които могат да натрупат повече калории от необходимите макро-хранителни вещества. На свой ред това може да доведе до недостиг на микро-хранителни вещества, което означава, витамини и минерали. Такъв дефицит може да навреди на оптималното функциониране на тялото и така да попречат на растежа.

Минералите са градивните елементи, те се използват за клетъчните дейности, изграждане на костите, транспортират хранителните вещества и така, докато витамините предоставят ензимни функции в смилането на храните и защита на системата от увреждания отвън и отвътре. Нивата на тези вещества трябва да бъдат над определено ниво за поддържане на доброто здраве, но поддържането на много по-високи нива е добро оптималното функциониране на вашата система.

Ето защо допълването му с мултивитамини преди всичко има смисъл: ако получавате най-малко дневния си минимум от всички тези хранителни вещества щя избегнете всичко, като объркване в стремежа ви за растеж, и заедно с останалата част от витамини и минерали, открити във всяка храна, вие сте длъжни да задоволявате всички потребности на системата.

Как действат:

Едни добри мултивитамини съдържат най-малко 100% от минималните FDA необходими дневно, за да се избегне дефицит. Макар да е вярно, че някои от тези неща ще се състезават за усвояване в стомаха, организмът знае от какво се нуждае. Обикновено голямо количество калций ще възпрепятства усвояването на цинк и магнезий,а и на желязо дори. Тялото предпочита калций, защото се нуждае от много от него. Но ако имате достатъчно калций и голям дефицит в едно от гореспоменатите вещества, тялото няма да пренебрегне възможността да получите малко повече.

Така че изобретателността на тялото и начина му на работа прави това основна добавка, а не самата добавка като такава. Тези усвоителни състезания трябва да се вземат предвид, ако си купувате допълнителни минерали, но това не е истински проблем ако приемате основните мултивитамини.

Как да ги използвате:

По принцип една доза, съдържаща 100% от витамините и минералите, трябва да се приема ежедневно. Действителното време на приема е от голямо значение. Сутрин е може би най-добре, за да не започнете деня с недостиг. Вземете мултивитамини след хранене, закуска или обяд, тъй като това ще му даде естествени условия за усвояване.

2. Въглехидратен протеин - Гейнър

Защо имате нужда от него: Какво по-добро от гейнър, за качване на чиста мускулна маса. Основното нещо, когато качвате, заедно с получаването на необходимите ви макро и микро-хранителни вещества, разбира се е натрупването на всички калории, които можете да приемете без да се превръщате в балон. Тъй като ще изразходвате доста калории, докато качвате, опитвайки се ги добавите на мускулите, понякога ще бъде трудно си набавите нужните калории от самостоятелно приготвени ястия. Семейството ви няма винаги да ви подкрепя за 8 хранения на ден все пак.

Това е идеалния момент за влизане в употреба на протеина за маса. Вариращи между 600-3000 калории те ви позволяват да добавите сериозни допълнителни калории от качествени източници, без да се налага да прекарват часове зад печката. Просто забъркайте един протеинов шейк и за миг ще имате висококалорична храна  ... и рентабилна също. Те може да изглеждат скъпи, но ако се изчисли какво ще струва да направите подобна храна сами , като се вземат предвид калориите, качеството и био-наличността на хранителни вещества, допълнителните витамини и минерали и лекотата на приготвяне, скоро ще откриете колко малък разход са наистина.

Как работи протеиновият шейк: Освен че е лесен за приготвяне, той набавя много калории и ви предлага правилния баланс на протеини и въглехидрати ,и добро количество мазнини. Да не споменаваме и допълнителните витамини и минерали, които не винаги присъстват така във висококалоричните храни, които ще бъдат насочени към това, което, ако растежът е това, което търсите. По този начин можете да стигнете до вашата цел и то здравословно, без да правите огромни сметки за храна и хранителни добавки.

Как да го приемате: той се използва като храна след тренировка, като ястие преди лягане (вие горите до 70 калории на час докато спите, трябва да го имате предвид) и потенциално като хранене, когато е трудно да си приготвите храна , като средата преди обед или следобед, часовете, които прекарвате на работното място и така нататък.

Не забравяйте да изберете протеин за маса, който в комбинация с редовно хранене и броя на шейкове ви ще отговаря или надвишава вашите нужди, без да ви превръща в сумист. Не е необходимо да се инвестира в шейк с 3000 калории, ако вече се храните с толкова на ден и пиете 2-3 шейка дневно. Това само ще ви натъпче с мазнини и захар.

Ако сте с тежко телосложение, може да бъде най-добре да потърсите протеин с ниско съдържание на въглехидрати и дори хранителен заместител на прах(с отрицателно протеино въглехидратен ниво), за да се избегне излишната телесна мазнина. Проблемът с тях е, че те са много скъпи, а не винаги дават най-добрия баланс на хранителни вещества и са предварително опаковани, за да не ви позволят да изберете дози и количества.

Ако сте с нормално телосложение е най-добре да използвате гейнър за мускулна маса. Суроватъчните протеини са опция, но ви трябва доста,  защото размерът на чист протеин, който може да бъде абсорбиран без допълнителни мазнини или въглехидрати е ограничен (30-35 грама).

3. Витамин В-комплекс

Защо ви е необходимо: B-витамините са с много анаболни свойства поотделно и често са предмет на добавките.
Става дума за Ниацин (B3), пиридоксин (В6) и Cobalamin (В12).

Но хората често забравят, че за много по-малко пари, те могат да получат по-добри ефекти от закупуването на В-комплекс, който съчетава всички тях в оптимални дози (50-100 мг). Това предполага синергичния ефект на B-витамините, което означава по-добро храносмилане и усвояване на въглехидратите, белтъчините и мазнините, и факта, че те се използват като ензими в много телесни функции.

Вие не можете да предозиране от тях така или иначе, тъй като са водоразтворими витамини и са лесни за отделяне, ако имате твърде завишени дози.

Как работят: В стомаха B-витамини отделят и контролират стомашния сок, спомага за абсорбацията и смилането, което от своя страна води до извличане на хранителни вещества от повечето от нещата, които ядем. В непосредствена близост до всички от тях имат множество индивидуални органи. B6 е добър за черния дроб, B9 е добър за усвояване в клетките, B12 е необходим за енергия и така нататък и така нататък. Ако бихме могли да получите всички наши хранителни вещества от храната и лесно да се храним достатъчно, това без съмнение ще бъде моята добавка №2.

Ако сте човек, който може да яде много и да следи сметката си за хранителни стоки и сте със стабилна структура, то В-комплекс и мулти-витамините са всичко, което наистина трябва за да растете.

Как да ги приемате: Приемайте ги по време на хранене,  но не същото, с което приемате мултивитамините. Приемайте по една доза (с 50-100 мг от всички B-витамини) веднага след хранене.


4. Изсушен черен дроб

Защо ви е необходим:

Изсушеният черен дроб е истински важен за бодибилдинга, използва се още от 1950 г. и е силно популяризиран от Винс Жиронда. Жиронда видял огромния потенциал на черния дроб. В края на краищата това е един сериозен източник на допълнителни амино-киселини за начало. Също е богат на всякакви витамини, особено витамините В-комплекс. Също така е мощен източник на желязо, нещо, за което повечето хора на диета с високо съдържание на калций, ще бъдат благодарни. Аз пия 1-2 литра мляко на ден, когато качвам, така че очевидно получавам много калций. P450 е с чернодробен защитен ензим, който се съдържа и в жлезите на изсушения черен дроб. Така че това е универсален източник на хранителни вещества, за без пари. Изсушеният черен дроб също е с доста голяма сила за задържане на вода, когато качвате, което позволява на повечето хранителни вещества да се съхранят и използват в организма.

Как действа изсушеният черен дроб? Допълнителните био-достъпни аминокиселини предоставят достоен съюзник в битката ви срещу катаболизма, независимо, че прави от вече високата степен на протеин още по-висока и с отлично съотношение на аминокиселини, или предоставя някои аминокиселини между храненията за да се запазят високите нива на азот на азот през целия ден. Допълнителните витамини са бонус в днешния свят на преработени храни, и ако получите много калций в диетата ви, шансовете ви да се възползвате от богатия източни

к на желязо са още по-големи. В комбинация с всички хапчета, които хората са склонни да приемат тези дни, стабилна доза от P450 и витамин В6 не е твърде голям лукс за държащи на здравето си културисти.

Как да го приемате: Изберете марка с добра репутация, която отбелязва съдърж

анието на неговите таблетки със зрънца, защото в противен случай няма как да знаете колко зрънца трябва да има на грам.

Една добра марка може да има средна стойност от 30 зърна на таблетка. Вземете три дози дневно, по време на хранене или между храненията за задържането на азот. За допълнение, взимайте 3 пъти 2-4 таблетки (60-120 зърна), за тези, които търсят максимална полза и по-добро възстановяване, но три дози от 4-6 таблетки (12-18 зрънца), ще бъдат по-подходящи. С това темпо на партида от 500 таблетки ще изтрае един месец и не би трябвало да излезе особенно скъпо. Голяма далавера, ако ни питате. Това определено е един от продуктите, които  най-силно препоръчваме.

5. Витамин C

Защо ви е необходим:

Един от най-добрите ефекти, поне за качващия маса културист, е че той прави тирозина неактивен, като по този начин не позволява преминаването му към катеколамин, които има вредни ефекти върху мускулните белтъчини. Аскорбиновата киселина е необходима за синтеза на колаген, невротрансмитери, стероидни хормони, карнитин, превръщането на холестерола в жлъчни киселини и повишаване на бионаличността на желязо. Аз съм сигурен, че ако сте разбрали всичко знаете, че това са много анаболни качества. Всички те, без изключение, са полезни функции за повече енергия, повече сила, повече маса. Всичко това прави витамин С един от най-добрите добавки.

Витамин С е свързан с множество лечебни свойства през годините, и е като потенциален лек за всичко, като се започне от обикновена настинка до рак. Естествено, това е преувеличено, но е мощен антиоксидант. Всъщност няма друго толкова анаболно вещество, което в същото време да защитава системата, която поддържа. Витамин С не произвежда почти никакви свободни радикали директно. Има някои косвени доказателства, че предотвратяв скорбут.  Витамин С е необходим за здравословното развитие на клетките, правилното абсорбиране на калций, нормалния растеж на тъканите и възстановяването на увредени тъкани (заздравяване на рани и др.)

Затова е много важен с протеините и витамин B за да предостави много анаболна среда. Освен, че това е ключов при съсирването на кръвта, укрепването на капилярите, за засилване на имунната система и предпазва от инфекции.

Как действа Витамин C: Най-честата форма при формирането на витамин С е аскорбинова киселина. Почти без изключение, това ще бъде формата, под която ще го намерите в хранителните добавки. Повечето от другите съставки по пътеката, която преобразува D-глюкозата във витамин С не са активни. Възможни алтернативи са L-аскорбиновата киселина и дехидро-аскорбиновата киселина. Той лесно се произвежда във всички растения и по-големите животни, което го прави много достъпен в храните. За съжаление е силно неустойчив.

Някои предпазни мерки трябва да се предприемат, когато съхранявате аскорбинова киселина. Трябва да го пази от въздух, топлина, продължително съхранение, обработка (олио). Да не се смесва с алкохол, хапчета за контрол на раждаемостта или стероиди, тъй като всички тези ще унищожат C-нивото. Вие разбирате, защо често има нужда от добавки.
Как да приемате Витамин C: 1-3 грама дневно разпределени 2-3 дози са препоръчителната доза  за почти всички спортисти. 3 грама е висока доза и ако не се стремите активно към някои първокласни цели, 1500 мг вероятно е добра доза (3x500 мг). Разпределете ги равномерно, но не забравяйте да приемете поне една доза след тренировка ви заедно с шейка.

Тук може да прочетете кои са останалите 5 хранителни добавки са по-големи мускули.

Напишете вашия коментар