Топ 10 добавки за начинаещи

Публикувано от Лидия Костова 23/08/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Хиляди бодибилдинг добавки са били въведени и изпитани. Някои от тях доказано действат, докато други са просто загуба на пари. Опитните културисти и спортисти са посочили топ 10 на ефективните добавки за бодибилдинг и те са следните:

топ 10 добавки за начинаещи

1. Пробиотици

Пробиотиците са направени от добри бактерии като acidopilus и бифидус. Те помагат на храносмилателната система да работи правилно. Произведените продукти, съдържащи пробиотици включват специален прах, кисело мляко, пробиотични напитки и капсули. Пробиотиците са много важни за културистите, защото те намаляват нивото на холестерола и стимулират производството на алфа-интерферон, който регулира имунната реакция на организма.

2. Прахове заместители на хранене

Те са страхотни заместители на по-малките хранения, които културистите трябва да приемат през целия ден. Заместителите на храната са страхотни за ускоряване намаляването на теглото и бързото увеличаване на чистата мускулна маса. Те са пълни с витамини, полезни мазнини, минерали, точно количество въглехидрати и протеини.

3. Формули за увеличаване на тегло

Тези прахове винаги са играли важна роля в културизма. Те са специално създадени за начинаещите, които са прекалено кльощави и имат затруднения при консумирането на достатъчно количество храна, за да наддадат на тегло.

4. Малтодекстрин

Познат още като глюкоза, полимер на прах или мултидекстроза. Синтетичен полизахарид, който се използва от хора, които спортуват и имат нужда от задоволяване на енергийните потребности на телата си по време на екстремни упражнения. Това е хранителна добавка, която се произвежда основно от царевично нишесте. Тя може да се абсорбира бързо, като глюкозата спомага за по-бързото получаване на необходимото тегло.

5. Протеинови прахове

Повечето културисти разчитат предимно на протеиновите прахове, за да получат количеството протеин, от което се нуждаят, за да наддадат на тегло. Протеинът на прах не само помага на културистите да получат тялото, което те желаят, но също така им помага да изградят по-силна имунна система и здрава кожа. Освен това, те също така помагат в разработването на мускулната сила.

Протеиновите прахове са направени от соя, ориз, яйца и суроватка. Те могат да се закупят в прахообразна форма, която лесно може да се направи на протеинов шейк  просто чрез добавяне на вода или да се смесят с мляко или плодов сок.

6. Напитки за прием преди тренировка

Това са енергийни напитки, които съдържат един или повече от стимуланти като ефедрин, гуарана или кофеин. Те помагат на културистите за енергизиране за дневната си тренировка. Тези напитки обикновено съдържат въглехидрати, белтъчини, витамини, минерали, креатин и аминокиселини.

7. Креатин монохидрат

Това е водещата добавка за бодибилдинг, която е научно изследвана и е доказано, че подобрява общата производителност. Тя е изцяло натурална и може да бъде открита в много храни като сьомга, риба тон, херинга, и говеждо месо.

8. Креатинови формули

Те обикновено се предлагат в прахообразна форма, която съдържа чист креатин, въглехидрати декстроза и натрий. Проучванията показват, че повечето културисти изберат тази добавка, защото те получават невероятен резултат за отрицателно време.

9. Десерти за подхранване

Те са полезни за спортистите, които не могат да намерят време за ядене. Има различни видове хранителни десерти: десерти с високо съдържание на протеин, десерти за отслабване и енергизиращи десерти. Те не се препоръчват за културисти, защото  обикновено съдържат мазнини и добавки. Те също така са много скъпи.

10. Глутамин

Той е важен, тъй като увеличава способността на културистите да отделят хормон на растежа, който помага в подкрепа на растежа на мускулите и метаболизма на мазнините в тялото. Културистите използват глутамин, за да отслабнат, без да се жертва размера на мускулите им.

Добавките определено са нужни за бодибилдинга. Използвайте информацията по-горе, за да получите най-добрата добавка за стойността на Вашите пари.

Напишете вашия коментар