Телешки протеин

Публикувано от Лидия Костова 20/02/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Знаем, че всеки бодибилдър в даден момент започва да търси нещо ново, което да го изстреля на още по – високо ниво. Ето защо, тази статия сме посветили на телешкия протеин и аминокиселини, тъй като този протеин  се е доказал, като един от най-качествените протеинови и аминокиселинни  източници, познати в света на бодибилдинга. Може би не знаете, но диетата с телешко место дава най – добри резултати за един бодибилдър – тоест, телешкият протеин е най – ефективния.

телешки протеин

Доста спортисти консумиращи телешко месо обаче, се оплакват стомашни проблеми и хиперлипидемия. Това обикновено се получава, заради   по-високата концентрация на мазнини в телешкото месо,  което в крайна сметка води и до покачване на холестерола – нещо което никой не би желал за себе си. Алтернативата за тези от Вас, които искат оптимален мускулен растеж, но имат проблеми с усвояването на телешкото месо, са добавките с телешки протеин. Те наподобяват обикновените протеинови добавки, но са далеч по – ефективни от тях!

Защо телешкият протеин е по-добър от останалите протеини?

Телешкият протеин, под формата на суплемент, е много по – концентриран отколкото в обикновеното телешко месо. Ето защо, тези добавки са изключително силни и ефективни, но и в същото време здравословни. Телешкия  протеин значително засилва мускулния растеж, както и мускулното развитие. Освен това, осигурява мигновено възстановяване, а и оптимизиране на анаболните процеси във вашето тяло. Всичко това е възможно поради факта, че телешкия протеин съдържа  най – големите количества аминокиселини, в сравнение с всички други протеини, било то суроватъчни изолати или казеин. Помислете над това!

И така, телешкия протеин ще Ви достави  пълен спектър от най – необходимите Ви  силно концентрирани аминокиселини, както и много други необходими за вашето израстване в бодибилдинга хранителни вещества. Именно те обуславят  анаболната мощ  на телешкият протеин. Телешките аминокиселини, тоест тези които телешкият протеин осигурява, са най – добрият  начин да се възползвате от всички предимства на телешкото  месо, без да страдате от някои негови  недостатъци, като  високо съдържание на мазнини което споменахме. Телешкият протеин съдържа ВСАА, както и всички други основни и важни за вашият мускулен растеж аминокиселини.

Една от тях е фенилаланина.Тази аминокиселина, която се среща в телешкия протеин  в големи количества. Фенилаланинът може да противодейства на депресия, т.е. Вие ще сте в добро настроение и винаги готови да дадете най – доброто от себе си.Тази аминокиселина  увеличава нивото на норепинефрин в мозъка Ви, подтискайки усещането за глад. Фенилаланина също така  може да повиши  концентрация, да намали болката,  и да подобри паметта. Телешките аминокиселини ще Ви осигурят необходимото количество азот, който както знаете е най – доброто средство за максимално мускулно напомпване.

Друга причина, поради която изборът на телешкия протеин ще Ви е от полза е факта, че този вид протеин съдържа огромни количества креатин фосфат! Сигурно знаете, че креатинът е от ключово значение при получаването на енергия от клетката чрез АДФ / АТФ - цикъл. Тоест, именно креатинът е фактора, благодарение на който Вие ще повишите издържливостта си и продължителността на анаеробни упражнения. Тялото Ви може да произведе креатин фосфата и самостоятелно,  от трите аминокиселини аргинин, глюцин и метионин, които също се съдържат в големи количества в телешкия протеин, и съответно и в телешките аминокиселини.

 Видовете телешки протеини можете да разгледате тук!

Напишете вашия коментар