Имат ли странични ефекти добавките?

Публикувано от Лидия Костова 14/07/2020 0 Коментари Фитнес добавки,

Да си нацепен, да си корав, да си железен, да мачкаш – желанието на всеки фитнес ентусиаст. Това е модерният човек в 21-ви век.

Трениращ, работещ, динамичен. Понякога, обаче, стимулацията ни не издържа ентусиазма, който имаме.

Тогава идва ред на това хранителните добавки да навлязат в нашето ежедневие и да ударят едно здраво, тренирано рамо, което да ни помогне в битката за запазване на мотивацията ни. Е, днес ще разгледаме три от най-известните хранителни добавки, които масово се използват от фитнес ентусиастите, но все пак върлуват слухове за това дали не са опасни за здравето.

Суроватъчен протеин

Отстъпващ единствено на креатина за прозвището „Царя на хранителните добавки“, суроватъчният протеин губи единствено заради по-високата си цена. Това е нормално, когато на везната сложим неговия ефект върху цялостното укрепване на организма.

Така де, какво лошо виждат хората в протеиновите пудри? Опасни ли са предвид това, че едновременно карат тялото ни да изглежда в супер форма, но все пак са на ниска цена за разлика от по-високите класове комбинирани пудри – мас-гейнъри?

Може би ще ви се строи смешно, а дори и глупаво, че най-противопоказният ефект на протеина е лек стомашен дискомфорт. Наистина, стомашните спазми, предизвикани от протеинова пудра, са нещо супер рядко при активно трениращите.

Ако се страхувате от това, че ще получите болки в стомаха, може да се насочите към протеиновия изолат – по-висок клас от суроватъчния протеин. Цената е съвсем леко по-висока, но приемете, че инвестирате в здравето си.

Изолатът е създаден главно заради хората, които имат непоносимост към лактоза. Вкусът е по-ненаситен на захари, но в никакъв случай не е неприятен.

В онлайн магазина на FitnesHrani.com можете да намерите онзи вид, който ще ви помогне в извайването на перфектното тяло, с което да събирате погледите през цялото лято.

Азотен бустер

Съотношението „цена-качество“ на този продукт е леко противоречив. Това не пречи всеки фитнес ентусиаст да се е възползвал поне веднъж от силно напомпващия ефект на азотните бустери.

Малко по-скъп от протеиновата пудра, азотният бустер прави невъзможното в залата абсолютно възможно, но на какъв риск поставяме здравето си с употребата на веществото? Истината – нулеви рискове, максимални резултати.

Азотният бустер съдържа в себе си комплекс от следните съставки: Бета-аланин, Цитрулин малат и Аргинин АКГ. Именно приемът на този безвреден комплекс от съставки преди тренировки е „виновен“ за това вие да се чувствате като звяр в залата по време на тренировка, а напомпването да е достатъчно.

Креатин

Най-доброто за най-накрая – това е причината да оставим „Царя на хранителните добавки“ за последното място в днешната класация. Вярно е, че ефектът на креатина не може да се мери с ефекта на останалите му конкуренти, но той в никакъв случай не е за изхвърляне.

Това е така заради безвредните му съставки, изключително достъпната му цена и не на последно място идва фактът, че може да се приема по всяко време на денонощието. Какви са рисковете от това да го използвате, обаче?

В сайта на FitnesHrani.com можете да заложите на проверени форми на креатина, които няма да се отразят в никакъв случай неблагоприятно върху здравословното ви състояние. Все пак, за това вещество е важно да се знае, че докато се приема, приемът на вода и течности трябва също да се повиши.

Изключително рядко се получават болки в бъбреците, но това се случва, когато течностите не са достатъчни. Количеството на дневният прием между 3 и 4 литра течности (желателно е да е чиста питейна вода) би бил достатъчен, за да се разгражда креатинът и да не изпитвате дискомфорт.

Напишете вашия коментар