Стероиди - вредата от тях и страничните ефекти

Публикувано от Лидия Костова 06/02/2013 0 Коментари Фитнес,

Много бодибилдъри в определен момент  изпадат в застой. Една част от тях продължават напред, използвайки безобидните хранителни добавки които се предлагат на пазара, но други посягат към стероидите. Най – вероятно поблазнени от обещаваните от стероидите бързи и ненадминати резултати.  Преди да се обърнете към стероидите,  най-важното е да сте сигурни, че сте използвали напълно натуралният си потенциал и няма как да повишите без стероиди своите постижения. Трябва да сте опитали всички чисти  хранителни добавки, и да не сте получили резултат от тях. Но дори и тогава….помислете!

стероиди странични ефекти


Сигурни  сме, че може да се постигнат 45-47 см ръце, 135-140 см гръдна обиколка, 170-180 кг лег и 230-240 кг клек напълно чисто от повечето средно надарени генетично спортуващи. При това само за няколко години, ако използвате главата си. При хора с генетична надареност тези резултати могат да бъдат надминати поне с 30%. Преди да попаднете в капана на стероидите, помислете, дали си заслужава! В тази статия ще се спрем на стероидите и главно на вредата която могат да Ви нанесат. И все пак ако сте решили да ги използвате, тук ще намерите някои съвети, които е добре да последвате.

 

Странични ефекти от стероидите:


1. Стероидно акне
2. Оплешивяване
3. Силно окосмяване на тялото
4. Уголемяване на простатата (риск от тумор)
5. Намаляване на тестикулите или пълна атрофия
6. Уголемяване на черният дроб (риск от тумор)
7. Сърдечна хипертрофия (риск от сърдечен удар)
8. Хипертония
9. Бъбречна недостатъчност
10. Хипер агресия, раздразнителност, егоцентризъм
11. Параноя - психологическа зависимост, която може да се задълбочи до параноя е най-страшния и първи проблемен фактор, на който ако нямате воля се отдавате първи.
12. Травми вследствие бързо повишаване на силата, често се късат сухожилия и мускулни влакна, освен това друг тип травми, които съпътстват тренировките се крият по време на "зоба". След спирането му те излизат наяве и започва дългото им лечение
13. Импотентност. Ако не се използват някои възстановяващи средства и дълго време не се почива от зоба, знайте, че после няма вдигане.
14. Тумори. Ако сте генетично предразположени към тумори, то знайте че зоба ще забърза неколкократно увеличаването им.

Страничните ефекти при различните хора се проявяват по различно време, начин и сила, но появяването им е неизбежно. Знайте, че по-големите дози и по-дългите цикли дават по-големите повторения.

 

 

Как да избегнете капана на стероидите?


Когато дойде вашият застой и не може с да напредвате, първото нещо, което трябва да направите е добре да се образовате или консултирате относно следните въпроси:

 Храненето - Броите ли колко протеин приемате дневно? Броите ли колко въглехидрати приемате дневно? Броите ли колко мазнини приемате дневно? Какъв е общият брой калории? Колко и от какво трябва да приемате? Правите ли го редовно?
Тренировката - Използвате ли методите на Джо Уидър за промяна на интензивността и повишаване на стреса, методите на циклиране и т. н.? Правилно и последователно ли ги прилагате?
Добавките - Използвате ли натурални хранителни добавки? В правилната доза ли? В подходящото време и достатъчна ли е продължителността на взимане? Избрали ли сте най-качествения?

Сигурни сме, че ако намерите правилният отговор на тези въпроси, вашият застой ще бъде преодолян за дълго.

Когато приемате съвети относно стероиди имайте в предвид следните обстоятелства преди да послушате някой за това: Дали системата, която ми предлагат не съдържа много силни за начинаещи вещества?;  Дали дозите не са прекалено високи?; Включени ли са хепатопротектори и антиестрогени?; Включени ли са възстановяващи?; Собственото производство на тестостерона - вещество?;  Има ли антикатаболен и възстановяващ цикъл от два месеца с алтернативни вещества след зоба?; Дали старият "зобач", който прави системата може да преценява реално какво ви трябва? Дали не иска и мен да вкара в капана на стероидите?; Мога ли да си намеря необходимите вещества от сигурен източник?

 

 

 Преди да започнете какъвто и да било  зоб, отговорете си на следните въпроси:


Каква е моята цел - състезател ли ще бъда ли състезател професионалист за да се подлагам на такъв риск? Физически здрав ли съм за това? Имам ли генетичен потенциал за професионалист? Дошло ли е моето време да използвам тези нечисти сили? Не е ли още рано?

 

 

 

 

Напишете вашия коментар