Сок от моркови - здраве и енергия

Публикувано от Лидия Костова 22/01/2013 0 Коментари Хранене,

Пиенето на прясно изцеден  сок от плодове и зеленчуци, представлява  най-краткият път към  крепкото  здраве. Всеки специалист може да Ви каже, че пресните плодове и  зеленчуци, съдържат много повече полезни вещества, отколкото можете да получите, консумирайки ги термично обработени. А най – добрият вариант е, да пиете сок от органични, прясно изцедени плодове и зеленчуци…което разбира се не е по джоба на всеки.

Зеленчуковата  маса в течна форма, се усвоява много по - лесно от организма Ви, а приемането й  всекидневно помага при различни здравословни проблеми. Сурово изстисканите зеленчуци запазват всичките си хранителни вещества, витамини и ензими. Важно е, съответният зеленчук  да се изтисква на бавна скорост на сокоизтисквачката. По този начин зеленчуците не се загряват и не се унищожават ценните ензими.

моркови

В тази статия ще Ви запознаем с морковите, и защо е полезно да пиете прясно изцеден морковен сок. Морковите са идеални като основа за зеленчуково-плодов сок. Към тях можете да добавите сок от почти всичко и крайният сок ще бъде с перфектен вкус. Морковите не развалят вкуса на другия зеленчук или плод. По-важното е, че морковите са невероятно питателни и много здравословни сами по себе си.

Защо са полезни морковите?


Морковите са богати на витамин А и бета каротин. Възможно е да се натровите с витамин А и бета-каротин, ако използвате витаминни добавки или рибено масло, но не можете да се предозирате с витамин А от моркови, независимо какви количества консумирате.

Бета-каротинът е основен антиоксидант. Витамин А и бета-каротин помагат за добро зрение. Бета-каротинът също така поддържа епителната тъкан - тъканта около вътрешните органи. А епителните тъкани са податливи на ракови образувания.

Морковите са богати в поли-ацетиленния анти-оксидант фалкаринол. Изследване в Университета на Нюкасъл е показало, че фалкаринолът разрушава предраковите клетки в туморите. Ето защо морковите помагат в борбата с рака.

Морковите са дълбоко-почвени, кореноплодни зеленчуци и това им дава възможност да усвояват богата гама от минерали. Те също са богати на витамини, включително витамините от група B и фолати. Фолатите са естествен и безопасен източник на фолиева киселина.

Очевидно е, че уникалното взаимодействие на ензими, витамини, минерали, и флавоноиди превръща морковите в магическо средство за лечение, особено когато са изстискани.

 

Защо е полезно да пиете сок от моркови?


 Пиенето на сок от моркови почиства и възстановява черния дроб. Черният дроб е нашата машинка за пречистване на тялото, без която ще умрем от вътрешните токсични натрупвания, които сме приели с храната. Сокът от моркови не случайно е наречен от доктор Макс Герсън златен сок за изцеление.

Терапията Gerson, провеждана днес от сина на доктор Макс Герсън разчита основно на пресен морков комбиниран с ябълков сок. Терапията Gerson успешно лекува болни от рак, на които останалите лечения не са помогнали.

Диетичният и детоксикиращ подход на доктор Макс Герсън се използва не само за лечение на рак, но и на мхого други заболявания. За критични заболявания терапията на доктор Герсън препоръчва сок от моркови в комбинация с ябълки и отказ за известно време от твърдите храни.

И накрая – вземете голяма връзка моркови. Те се съхраняват в хладилник или в хладно мазе. След това ги изстискайте с няколко ябълки, целина, или цвекло с помощта на бавнооборотна сокоизстисквачка. Не съхранявайте сока. Пийте го веднага след като сте го изстискали.

 

 

Напишете вашия коментар