Сладки картофи - отличен избор при диета

Публикувано от Лидия Костова 28/09/2020 0 Коментари Хранене,

Сладки картофи при хранителни режимиВ 21-ви век информацията за всичко е толкова голяма и толкова разпространена навсякъде, че вече всяка храна си има своята лична репутация. Това по някакъв начин помага на хората да бъдат малко по-наясно с това какво ядат и какви са последствията ако прекалят с приема.

В днешния текст ще ви запознаем с това какво биха причинили сладките картофи на тялото ни, ако ги приемаме по-често. Днес ще разберете защо трябва да включим сладкия картоф в своята диета ако искаме успешно да постигнем мечтаното тяло.

Ако искате още такива полезни текстове, съветващи хората как да бъдат здрави, посещавайте по-често сайта на FitnesHrani.com и ще прочитате важната информация, засягаща здравословното ви състояние.

Нека се запознаем със сладкия картоф

В първия момент, когато чуете това словосъчетание, вие си представяте нещо доста екстравагантно, нали? Най-вероятно започвате да си мислите как така едновременно имаме картоф, който е и сладък.

Е, такава комбинация има и тя се среща съвсем натурално в природата. Тя дори е една от най-полезните за човешкия организъм и е добре да я използвате във ваша полза.

Дори да посегнете недоверчиво към нея, най-добре първо пробвайте и чак тогава съдете дали е вкусно или не. Този здравословен зеленчук наистина прелива от витамини, фибри и минерали.

Вкусното кореноплодно дори ще ви помогне да свалите излишните килограми в моменти, когато се нуждаете наистина от това. Ще поддържат здравето ви крепко, ще направят сърцето ви здраво, зрението ви остро и т.н.

Сладките картофи съдържат едни от най-важните хранителни вещества, които разполагат със силите да ви спасят от болести като рак на дебелото черво и на белия дроб. Диабетът също няма особени шансове срещу този вид зеленчуци.

Какво ги прави избор за всяка диета

Този вид картофи съдържат над 1900 пъти повече от ценния витамин А, отколкото обикновените такива. Те са богати още и на витамините С, Е и К, а витамините от група В са най-голямото им съкровище.

Минералите и фибрите, които се намират в този вид храна, са също толкова много, че да привлекат вниманието ни върху себе си. Всъщност, зеленчукът дължи сладкия си вкус на конкретни ензими, които превръщат нишестето в картофа до малтоза (вид захар).

Ако сте от хората, които обожават сладкото, но са в процес на спазване на диета, то тази храна ще ви помогне да заситите нуждата си от сладък вкус.

Защо са полезни

Този вид картофи са източник на важни антиоксиданти, които буквално ще насърчат тялото ви да изхвърля токсини по всеки начин. Бета-каротинът и другите фитонутриенти, които имат нисък гликемичен индекс, са невероятни войници в борбата срещу високата кръвна захар след хранене.

Тя е виновна за постигането на наднормено тегло сред хората и ако се прекалява и не се контролира, то тогава това ще предизвика сериозни проблеми в тялото ви освен натрупването на излишни килограми. Нещо повече – сладките картофи са отличен източник на сили, необходими за тялото ни да се бори срещу рака.

Те са храна, която съдържа специален вид протеин, който при контакт с други клетки от тялото проявява изключително мощен антираков ефект. Колоректалните ракови клетки у човека няма да имат шанс срещу този протеин и честото хранене с този вид картофи ще ви направи истински железни срещу коварната болест, отнела толкова много животи.

Някои неотдавнашни проучвания сочат, че ако искате да излекувате рак на бял дроб и да предотвратите разпространението му у тялото си, сладките картофи ще помогнат срещу това. Реално погледнато, сладките картофи предотвратяват колоректалната канцерогенеза с до почти 50% - процент, който за нещо подобно си е направо страхотна цифра.

Дори ракът на стомаха, от който много хора си отиват от този свят, може да бъде избегнат стига да включите сладките картофи в диетата си. Ако все пак тази статия не ви стига и желаете да четете още такива интересни текстове, посещавайте FitnesHrani.com по-често.

Напишете вашия коментар