Ролери за възрастни и деца

Публикувано от Лидия Костова 19/01/2016 0 Коментари Здраве и красота,

Ролерите са популярно средство за забавление, но се оказва че са чудесен начин за поддържане на здравето. Когато карате ролери, вашата сърдечна честота се повишава до 148 удара в минута, а дробовете Ви работят с пълна сила. Карането на ролери е дори толкова ефективно, колкото тичането. Ако карате ролери редовно-поне 2-4 пъти седмично за по 20-30 минути, ще се предпазите от сърдечно-съдови заболявания.

Ролерите могат да Ви помогнат, ако се опитвате да намалите телесното си тегло и да влезете във форма. Това е така, защото карането на ролери гори калории, което пък помага за спадане на теглото. Ако карате спокойно 30 минути, Вие ще изгорите около 310 калории. За да редуцирате теглото си, достатъчно е да карате ролери всеки ден по 90 минути, а ако искате да запазите постигнатото тегло, добре е да карате ролери всеки ден по 60 минути.

Карането на ролери е отлично средство за тонизиране и укрепване на мускулите. Когато карате, вашите мускули в долната част на тялото се натоварват, особено бедрата, прасците и седалищните мускули. Също така се натоварват и мускулите в горната част на тялото, като коремните мускули и ръцете. Тези мускули участват, при движението на ръцете Ви, което служи като баланс.

 

Онлайн магазин FitnesHrani.com предлага богат избор от ролери


Освен това, карайки ролери Вие подобрявате баланса и координацията си. Причината за това е, че докато карате Вие всъщност балансирате на един крак и развивате тази способност. Карането на ролери също така повишава мобилността на ставите и развива силата. Може да се каже, че ролерите спокойно могат да заменят хапчето за сън. Докато карате, тялото Ви произвежда вещества, които ще Ви помогнат да заспите и да постигнете по-дълбок и възстановителен сън.

Не на последно място, карането на ролери е невероятно средство за подобряване на настроението. Комбинацията от ролери и прекрасен слънчев ден, значително ще повиши настроението Ви. Тялото Ви произвежда повече ендорфини, чиято роля е именно подобряване на настроението. Карането на ролери дори може да намали депресията, тревожността и безпокойството. Независимо на колко години сте, можете да се научите да карате. Не отлагайте, а грабнете ролерите и се забавлявайте, грижейки се за здравето си!

Напишете вашия коментар