Работи ли Вашата генетика против Вас?

Публикувано от Лидия Костова 20/08/2013 0 Коментари Фитнес,

Има хора, които са тренирали за известно време и те са видели малко или никакви резултати по отношение на мускулните печалби. Тези хора започват да се питат дали е възможно за тях да се станат фитнес модели или дали те водят една трудна битка, която в крайна сметка ще загубят. Пътят към здравото и стегнато тяло определено е изпълнен с много съмнение, кръв и пот.

генетика фитнес

Смешното е, че повечето хора, които тренират дълго време, без да виждат резултатите в крайна сметка ще загубят тази трудна битка, защото са загубили надежда; те чувстват, че са сключили лоша сделка при раждането си от гледна точка на бодибилдинг генетиката. Най-интересната част от всичко това е, че повечето хора не се раждат с това, което се смята за добра "бодибилдинг генетика", но това, което хората трябва да знаят е, че с достатъчно усърдна работа всеки може да стане здрав и стегнат. Да, може да бъде по-лесно за другите да натрупат мускули; те могат да имат перфектното тяло, но това, което е най-важно, не е това, са какво или без какво сме родени, а това, което има значение, е какво правим с това, което имаме.

Някои хора срещат затруднения при натрупването на маса, докато други се борят да запазят теглото си и изглежда, че всичко, което те ядат превръща в мазнини. Всички тези хора могат да преодолеят каквото и  да е "слабост" или "недостатък", с която те са родени и да изградят стегнати мускулести тела. Тази ситуация прилича на спортист, който е много талантлив, но е мързелив и не тренира и човек, който не е толкова надарен, но се труди много в този спорт и ако бяхте треньор и трябваше да избирате, на кого да заложите ще изберете на усърдния спортист, защото знаете, че той ще продължи да бъде ефективен по време на всичките 90 минути (ако спортът е футбол), а не на някой, който няма да бъде от полза за по-голямата част от срещата, тъй като не може да разчита само на надеждата за моментен блясък. При изграждането на мускулите Вие сте като усърдния работник, не сте някой, роден с голям потенциал за изграждане на мускули, но използвате това, което имате и извличате най-доброто от него. Не всички могат да бъдат като Юсейн Болт, но ако тренирате усилено всеки ден, и постоянно Вие ще бъдете в състояние да работите доста бързо и дори да предизвикате Юсейн.

Преди да се откажате от мисълта, че Вашата генетика работи против Вас, трябва да оцените Вашата диета; много хора мислят, че ядат здравословна храна, която е благоприятна за изграждане на мускулите, докато всъщност това не е така; много хора се опитват да натрупат мускули, като често не ядат достатъчно, което прави трудно натрупването на мускулна маса. Също така проверете дали тренирате всеки отделен мускул достатъчно и се уверете, че давате на мускулите Ви достатъчно време за почивка, защото те не растат в залата, а извън нея. По време на тренировката се уверете, че не вдигате на тежести, с които можете да направите 20 повторения, а правите само 10; увеличете теглото, така че то да Ви предизвиква, трябва да се борите до последното повторение. Не правете дълги периоди на почивка между сериите; опитайте се да направите Вашите тренировки интензивни, не е нужно да прекарвате много време във фитнес залата, ако тренирате правилно.

Има много неща, които може да правите, които ще Ви накарат да не виждате растежа, който искате. Променете тренировката Ви, не се отказвайте в средата на битката, която водите. Ако не вярвате, че ще натрупате мускули, и си мислите, че Вашата генетика е срещу вас, тогава Вие вече сте загубили. Забравете за генетиката; мислете за правилното хранене, напомпването с желязо (експериментирайте с различни диапазони повторения и сетове) и кардио и Вие сте на път да станете здрави и силни. Ако смятате и визуализирате, че ще бъдете стегнати и работите усилено за постигането на тази крайна цел, то това ще се случи.

 

Напишете вашия коментар