Произход и видове суроватъчни протеини

Публикувано от Лидия Костова 23/12/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

Суроватъчният протеин е естествен източник на протеини, получени от краве мляко, съдържащ аминокиселини, от които тялото ви се нуждае ежедневно. Суроватъчният протеин е от полза за спортистите и хората на диета, както и всички засегнати от костни здравни проблеми и общото благосъстояние. Той се предлага под формата на суроватка на прах, суроватъчен протеин концентрат и суроватъчен протеин изолат.

суроватъчни протеини

 

Суроватъчен протеин концентрат


Суроватка на прах се събира при производството на сирене. Мазнината се отстранява и се пастьоризира, преди да се изсуши като фин бял прах. За да продължи процедурата и да се създаде суроватъчен протеин концентрат се извършва процес наречен "ултра филтрация". Той се използва за филтриране на пепелта и лактозата. Концентрата на суроватъчния прах обикновено включва около 80% протеин.

 

 

Суроватъчен протеин изолат


С протеиново съдържание от 90% или по-високо, суроватъчния протеин изолат е най-чистата форма на разположение. Използването на по-малък филтър, наречен "микро филтрация," допълнителните лактоза и пепел са премахват, за да създаде продукт, толкова чист, че често е безопасен за вас, дори ако сте с непоносимост към лактозата. Счита се, че най-добрият избор за цялостно качество е Syntrax Nectar и AllMax IsoFlex, тъй като те са 100% протеин изолати без мазнини и въглехидрати.

 

Хидролизиран суроватъчен протеин


Суроватъчният протеин става хидролизиран когато протеиновите вериги са дори по-малки - "пептиди" Той е по-лесно смилаем, плюс това е по-малко вероятно да причини алергична реакция. Поради тези причини, често се използва в храни за кърмачета и медицинска употреба. Производителите не са задължени да разкрият колко от суроватката се хидролизира.

 

Вкус


Без значение колко много ползи за здравето има суроватъчния протеин, тялото ви няма да се възползва от нито една, ако не харесвате вкуса и не ви понася да го приемате. Точно това е причината да се предлага в много разновидности от вкусове и аромати като ягода, банан, шоколад, ванилия и др.

 

Напишете вашия коментар