Преумора при тренировки

Публикувано от Лидия Костова 19/06/2020 0 Коментари Тренировки,

Преумора при тренировки Все по-често в Интернет се срещат въпроси от типа на: „Колкото повече блъскам в залата, толкова по-бързо ли ще се радвам на прогрес?“ Колкото повече хора се опитват да дадат отговор на този въпрос, толкова по-малко доза истина има в отговорите.

Именно заради това синтезираме отговорът в следното изречение: „Камъкът не се дълбае със сила, а с постоянство!“ Е, сега нещата звучат по друг начин.

Организмът ви е истинска форма на живот

Това е първото нещо, с което трябва да се съобразите, за да просъществувате в света на тренировките. Не е важно само да ходите в залата и да леете галони пот на седмична база, за да стане нещо с вашето тяло.

Има още едно нещо, което трябва да правите супер успешно, за да имате постижения – да мислите. Перспективното мислене ще ви осигури онази правилна пътека, за която се говори в Интернет.

Тренировките са трудни, защото утъпкан, определен път няма. Трябва да поемете в собствена посока.

Ако това ви звучи страшно, бъдете сигурни, че можете съвсем спокойно да се доверите на FitnesHrani.com, където ще откриете реални помощници под формата на хранителни добавки, както и така необходимите знания за протичащите в тялото ви процеси. Помнете, че без добавки може, но без четене – не.

Вече става една идея по-ясно в коя посока трябва да се насочите. Хранителните добавки са за една идея по-напредналите, а за да стигнете до там, трябва да знаете как да тренирате умно.

Преумората

Защо ни боли на следващия ден след тренировка? Защо винаги ме предупреждават за това да не се нараня?

Щом е толкова опасно, защо всички тренират? Как да тренирам правилно… много е сложно, отказвам се!

Стоп! Точно тук идват материалите във FitnesHtani.com – за да ни стане ясно защо се преуморяваме.

Ако трябва да погледнем малко по-научно на нещата, то науката разделя понятията „мускулна треска“ и „преумора“. Има твърдения, че треската предупреждава, че тялото е близо до преумора, но върлуват и мнения, че щом ни боли, значи сме успели максимално добре да натоварим мускулатурата в определената група.

Кое от двете е по-вярно и има ли вариант болката да е полезна за развитието на тялото ни? Всъщност, отговорът е „И да, и не.“

Естествено, на никой не му харесва да го боли, но за тренирането казват, че е „вид самонараняване, но с ефект от него“. Т.е. от това излиза, че трябва да „траем за хубост“.

Все пак, не е зле да се вслушваме в мускулната треска и да ѝ обръщаме внимание – когато ни боли, тогава да се поспираме и да даваме няколко дни на мускулната група да се възстанови правилно. Помнете, че мускулът не расте по време на тренировки, а тогава, когато почива.

Почивка

Никога не отнемайте на тялото си необходимата му и заслужена почивка. Това е най-грешната стратегия за успех, а и отстрани дори е някак противно да гледаш как човек тренира денонощно, без никакъв тренировъчен ред и дисциплина.

Да натоварваш тялото си във формация „понеделник, сряда, петък“ си остава най-добрият и изпитан метод за работа. Бъдете благодарни на всеки ден в залата и все пак не тренирайте като за последно само защото „утре почивам“ – това не е оправдание да тренирате, например, с тежести, които са ви непосилни.

Напишете вашия коментар