Премахване на целулит - упражнения и диета

Публикувано от Лидия Костова 01/10/2011 0 Коментари Здраве и красота,

Целулитът особено засяга жените над 35 години и постепенно се влошава във годините. Най-добрият начин да се намали количеството на целулит е да се намалят  излишните мазнини, да се храните с   по-малко калории и да  се упражнявате повече.

Целулитът е събиране на мазнина, която се  изтласква над съединителната тъкан под кожата, което причинява промени във външния вид на кожата. Целулитът е много по-често при жените, отколкото мъжете, защото разликите е  в начина, по който мазнините, мускулите и съединителната тъкан се разпространяват под кожата.

целулит

Целулитът особено засяга жените над 35 години и постепенно се влошава и дава физически и психологически проблеми. Пола, гените, възрастта и количеството на мазнините по тялото са  свързани с размера на целулита. Целулитът е най-вече разпространен  върху бедрата, стомаха и бедрата.

Причините  за възникване на целулита са хормоналните промени, свръхпроизводството  на естроген, заседнал начин на живот, липса на физически упражнения и физическа активност, излишната консумация на наситени мазнини и захариди. Най-добрият начин да се намали количеството на целулита е да се намалят  излишните мазнини и да приемате по-малко калорийни храни.

Променете  вашата диета

Комбинацията  от подходящи хранителни навици,хранителни добавки, аеробни упражнения и силови упражнения са най-добрите неща, които можете да направите, за да се преборите срещу  неприятния целулит. В противоположност на това, ако живеете заседнал начин на живот и  продължите да  приемате мазни храни, целулитът ще продължава да нараства по цялото тяло.

Една добре балансирана диета може да помогне на жените да намалят целулита. Неправилното хранене и липсата на физическа активност може да доведе до натрупване на течности, токсини и отпадъчни продукти в организма, което  причинява целулит.

Напишете вашия коментар