Преборете ревматизма и скованите стави с Босвелия

Публикувано от Лидия Костова 07/02/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Нека да поговорим за ставите! Ако сте  уважаващ себе си спортист, трябва да помислите за тази част от своето тяло, понеже я натоварвате  всекидневно.Ставите се износват…не само заради възрастта, а и заради ежедневните Ви тренировки. Ако не се грижите за тях, ще дойде момент, в който не само няма да сте способни да тренирате, но и дори няма да сте в състояние да изпълнявате нормалните си ежедневни дейности.  Когато искате да се погрижите за ставите си, направете го с Индийски тамян, известен като  Босвелия /Boswellia/ , и по – точно с хранителна добавка съдържаща това лечебно растение. Босвелия е  билка с богата история в античната система, и е  помогнала на мнозина да поддържат ставите си в топ форма за безболезнено движение.

босвелия

 

 

Какво правят за вашите стави добавките с Босвелия?


 За да отговорим на този въпрос, ще трябва да Ви обясним накратко как функционират ставите Ви. Хондроитин сулфат  е важна съставна част от хрущяла, активизиращ процесите на регенерация в него. Той  повишава съдържанието на влага в хрущялната тъкан, предпазвайки я от изсъхване, съхранявайки гъвкавостта и еластичността. Поради  настъпването на различни  инфекции, физическо и нервно натоварване, малоподвижен начин на живот, травми, нарушения на обмяната на веществата, а също и в резултата на естественото стареене в ставата се развиват деструктивни процеси. Намалява се синтеза на синовиална течност, влошава се състава й, хрущялът губи еластичните си свойства, ставната кост започва да се разрушава, възникват възпаления в ставната торбичка, мускулни спазми, нарушения на подхранването на ставата, и като следствие от това –  се получават остри или хронични болки и се намалява подвижността.

Главните задачи в този случай са, да се отстрани или поне намали възпалението и оточността, да се премахната мускулните спазми, да се възстанови нормалното кръвоснабдяване на ставата, да се подобри подхранването на ставата, да се забавят процесите на разрушение на хрушяла и да се стимулира неговото възтановяване, да се активизира извеждането на продуктите на разпад (шлаки, соли.) Механизмът на действието на Босвелията е основан на блокирането на синтеза на лейкотриентие и е близък по действие на НПВП, не без странични ефекти. Поразителният лечебен ефект е свързан преди всичко с високото съдържание на особения белтък алантоин, който притежава уникална способност да стимулира образуването на нови, здрави клетки на всички тъкани, благодарение на което бързо зарастват рани, изгаряния и други травми, възстановява се целостта на кръвоносните съдове, изчезват отоците.

 

 

 

Чудотворната билка Босвелия


Благодарение на своите целебни свойства, Босвелията се счита за свещено дърво и се използва не само в медицината. Добавките на основата на Босвелия, притежават  противовъзпалително действие, спомагащо  за извеждането на солите, спадането на отока и мускулните спазми, и  активизиращо  кръвообращението. При ставните заболявания Босвелия облекчава и премахва възпалението и отоците и активизира процесите на обновление и възстановяване на хрущяла. Босвелията се отличава и с  противовъзпалителни, антисептични свойства.  

Хранителните добавки съдържащи  Босвелия, представляват  многокомпонентно натурално средство, което оказва разностранно действие при голяма част от ставните заболявания, и то  с висока ефективност.  Също така, те са  мощен естествен противовъзпалител без никакви негативни странични ефекти. Благодарение на  свойствата на билката Босвелия,  тези добавки могат  да бъдат  полезни  при възпаления и болки в гърба, кръста и мускулите, а също при нарушени функции на опорно-двигателния апарат.

Казано по – сбито и обобщено, суплементите на основата на Босвелия,  оказват  лечебното въздействие върху  кости и стави; намаляват  болките при артрит; помагат  да се предотврати влошаването на хрущяла и свързващата тъкан; спомагат  за осигуряване на значителни количества от основните вещества, необходими за физиологичната структура и активност на ставния хрущял; оказват  благоприятно влияние върху ставните функции (намаляване на ставната скованост); подходящи са  при случаи на преждевременно “износване” на ставите и гръбначния стълб, а също и при усилено натоварване на носещите стави (при тежък физически труд, спортисти, наднормено телесно тегло) и след травми на опорно-двигателния апарат.

 

 

Напишете вашия коментар