Помагат ли протеиновите шейкове?

Публикувано от Лидия Костова 28/11/2012 0 Коментари Фитнес добавки,

Пиенето на протеинови шейкове може да ви помогне да отговорите на вашите ежедневни нужди от протеин, изграждането на мускули, наддаване на тегло или дори, в някои случаи отслабване и изгаряне на мазнини. Суроватъчен протеин на прах, който често се използва в протеиновите шейкове, осигурява високо качествен, лесносмилаем източник на протеин, който идва от млякото.

Запълване ежедневните нужди от протеин


Мъжете обикновено се нуждаят от повече протеини, отколкото жените. Възрастни мъже на възраст 19 и повече години се нуждаят от най-малко 56 грама протеин всеки ден, докато възрастните жени на възраст 19 и повече години, трябва да получат най-малко 46 грама. Протеините в диетата  трябва да дойдат от различни източници, включително месо, риба, птиче месо, бобови растения, яйца и млечни продукти. Вегетарианци, вегани и други с диетични ограничения могат да имат проблеми с получаване на достатъчно протеин на дневна база.

В тези случаи, протеинови шейкове може да ви помогнат да получите хранителните вещества, от които имате нужда. Можете да получите 42 грама протеин или повече чрез доза от 50 мл течен протеин, предлагащ се в търговската мрежа . Можете да си набавите и допълнителни 17-23 грама или повече протеини с 25 до 30 гр лъжичка чист суроватъчен прах направен на протеинов шейк.

Protein i proteinov shake

 

Изграждане на мускулна маса с протеин


Изследванията показват, че консумирането на суроватъчен протеин в покой или след извършване на упражнения може да стимулира синтеза на мускулен протеин при спортистите. През 2007 г. е извършено проучване за изследване на метаболизма, в което участниците, които консумират  малка доза суроватъчен протеин, около 10 грама, в комбинация с въглехидрати,  и група с участници, които консумират само  21 гр фруктоза.

Крайният резултат е, че тези които са консумирали протеин имат по-висок синтез на нова мускулна тъкан, отолкото групата приемали само въглехидрати. В проучване от 2009 г. от същата група за научни изследвания, напитка с 10 грама суроватъчен протеин се оказала по-ефективна, отколкото тези със соев протеин или казеин относно ефекта върху стимулиране на синтеза на мускулния протеин при млади мъже.

 

 

Отслабване с протеин


Пиенето на протеинови шейкове може да ви помогне да контролирате апетита си и да намалите приема на калории, което ви позволява да отслабнете по-лесно. За да отслабнете, обаче, трябва да консумирате по-малко калории, отколкото тялото ви използва. Добавяне на протеинови шейкове към обичайната си диета може да попречи на загубата на тегло. Всеки грам протеин има 4 калории и протеинови шейкове, особено тези, направени с мляко или сладолед, обикновено са с високо съдържание на калории.

Една 25 до 30 гр лъжичка суроватка на прах често съдържа 100 калории или повече. В зависимост от шейка, протеиновият шейк може да съдържа 300 калории и повече. Избягвайте диета с високо съдържание на протеини с ограничен прием на въглехидрати, тъй като това може да доведе до пропуски в фибри и други хранителни вещества, което води до запек и евентуално проблеми с бъбреците или черния дроб.

 

Качване на мускулна маса


Да наддавате на тегло, просто трябва да консумирате повече калории, отколкото тялото ви използва всеки ден. Добавяне на протеинови шейкове към вашата диета може да ви помогне да засили вашия калориен прием и постигане на здравословно тегло. Протеиновите шейкове не трябва да съставляват повече от 35% от дневния прием на калории. Качването на мускулна маса ще бъде много по-бързо с протеинови шейкове набавени от ГЕЙНЪРИ за мускулна маса, тъй като те съдържат голямо количество въглехидрати и калории, от които се нуждаете.

 

Екипа на Фитнес Храни

 

 

Напишете вашия коментар