Ползи от Трибулус Терестрис

Публикувано от Лидия Костова 21/03/2012 0 Коментари Фитнес добавки,

Трибулус Терестрис е традиционна китайска билка. Използвана е за подобряване на сексуалната функция, увеличаване на мускулната маса и подобряване на подвижността на сперматозоидите. Също така е изтъквана с лечението на други ползи като например лекуване на пикочни проблеми и кожни заболявания. Трибулус Терестрис продължава да се изследва за допълнителни ползи. Използването на всяко билково лекарство, трябва да се прави под ръководството и надзора на лекар.

трибулус

 

Повишаване сексуалната функция


Билката Бабини зъби е била използвана в традиционната медицина за лечение на сексуална дисфункция, като например импотентност и ниско либидо. Смеси от различни съединения, открити в плодовете, стебла и корени на Трибулус Терестрис предоставят множество лечебни свойства. Ранните изследвания показват, че Трибулус Терестрис може да увеличи нивата на хормоните, като тестостерон и дехидроепиандростерон, или DHEA. Въз основа на тези резултати, тази билка се използва от лица за увеличаване нивата на хормоните и подобряване на сексуалните функции.

 

 

Увеличаване мускулната маса


Трибулус Терестрис увеличава нивата на тестостерон, което помага за увеличаване на мускулната маса. Проучвания показват увеличение в нивата на тестостерон, когато Трибулус Тересрис е приет. Покачването на нивото на тестостерон намалява времето за възстановяване на мускулите и увеличава синтеза на протеини или процеса, при който клетките произвеждат протеин. Също така насърчава положителния азотен баланс. Комбинацията от тези действия помагат да се засили и покачи мускулната маса.

 

 

Подобряване подвижността на сперматозоидите


Подвижността на сперматозоидите испособността им да проникнат в женската яйцеклетка, както и обема и концентрацията на спермата, играят значителна роля при оплождане на женската яйцеклетка. Проучване изследва ефектите на Трибулус Терестрис при мъже с oligoasthenoteratozoospermia - мъжката инфертилност. Проучването се провежда сред 30 мъже. Петдесет процента от мъжете приемат орално Трибулус - 500мг. три пъти на ден в продължение на 60 дни, а останалите - захарни хапчета. Техните параметри са била оценени преди и след лечението. Изводът показва, че Трибулус Терестрис, в доза от 500 mg три пъти дневно в продължение на 30 дни, е ефективен при възстановяването на функциите на спермата като подвижност и проникване (когато червените рецепторите на сперматозоидите влизат в контакт с яйцеклеката).

 

 

 

 

Предпазни мерки


Бременни или кърмещи жени трябва да се консултира със своя лекар преди да започнат да приемат Бабини зъби. Трибулус Терестрис увеличава нивата на тестостерон, което води до възможността от нежелани реакции, които включват агресия, понижаване на женски глас, повишена телесно и лицево окосмяване.

 
Екипа на Фитнес Храни

 

Напишете вашия коментар