Ползи от приема на Инозин

Публикувано от Лидия Костова 23/05/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Инозин се определя като незаменим и  естествен за организма елемент, който взема активно участие  в протичането на много жизненоважни процеси в човешкия организъм. Локализиран е в скелетната мускулатура и миокарда. Инозинът участва  в обмяната на въглехидратите, повишва  активността на редица ензими в цикъла на Кребс, а също така  стимулира синтеза на нуклеотиди. Известен е главно в спорта, най – вече в културизма, тъй като притежава способността да  намалява  количеството млечна киселина, отделена по време на физическата активност. Всъщност, инозина има и доста други приложения.


инозин ефект и цена

Инозин за повишаване на енергията

Инозинът  значително подобрява доставката на кислород в еритроцитите, като  едновременно с това повишава усвояването му от работещите мускули. Това обяснява, защо инозина е толкова ценен при силовите спортове

Инозин за защита на сърцето

Високите температури през летния сезон и свързаният с това повишен прием на течности, както и обилното потене по време на тренировки, правят употребата на инозин задължителна. Той играе ролята на добър протектор на сърдечния мускул, когато  е силно натоварен. Освен това, има много проведени изследвания, които доказват  че съвместният прием на инозин, заедно с термогеници, намалява стреса върху сърцето и пулсовата честота спада с около 10-15%.

Инозин след инсулт

Някои  учени смятат, че инозинът може да бъде полезен при лечение на прекаран  инсулт. Експериментът, проведен с животни, е бил успешен, което дава надежди за пълното възстановяване след инсулт.

Инозин през грипния сезон

Инозин е силен имуностимулатор, и може да е от помощ на хората с понижен имунитет. Приеман през сезона на грипа, инозин може да предпази от вируси, или значително да скъси продължителността на боледуването.

 Инозин може да закупите тук

Напишете вашия коментар