Ползи от прием на колаген и колагенови хранителни добавки

Публикувано от Лидия Костова 23/05/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Колагенът е влакнест протеин, който действа като градивен елемент, и поддържа  здравината на  кожата, сухожилията, ставите, други съединителни тъкани, костите, зъбите и кръвоносните съдове. Приемът на добавки с  колаген, помага  за попълване и заменяне по  естествен начин, на намаляващия с възрастта  колаген. Ето основните ползи, които можете да очаквате от приема на колагенови добавки:

Намаляване на бръчките по кожата

Всеки знае, че основните “доказателства“ за стареенето са бръчките. Намаляването на бръчките по кожата, е една  от главните  ползи от приема на колагенови  добавки. С напредване на  възрастта, естествената  еластичност на кожата  намалява. Причина за това е намаленото  производството на колаген. Когато кожата губи своята еластичност, бръчките и фините линии започват да се появяват и кожата вече не  изглежда стегната и гладка. Колагеновите добавки, в комбинация със здравословно хранене и подходящ  овлажнител, могат да съдействат за регенерирането на кожата и намаляването на бръчките.

Намаляване на болката и сковаността в  ставите

Облекчаването на  болките и сковаността  в ставите, също е сред  ползите  от приема на колагенови  добавки. Колагенът е отговорен за поддържане на хрущяла и ставите непокътнати и мобилни. Той осигурява запазване на еластичната им  структура, така че те да се движат свободно, без болка или дискомфорт. Приемът на колагенови  добавки възстановява изчерпания колаген, което възвръща вашата подвижност , така че отново да вършите ежедневните си дейности с лекота.

По-бързо зарастване на рани

Друга от ползите от приема на добавки с  колаген,  е по-бързо зарастване на рани. Възстановяването и “ремонта“ на кожата след различни контузии,  обикновено се случва от само себе си. Когато обаче колагена в тялото намалява,  колагеновите  добавки  са необходими – те могат да ускорят процеса, като стимулира образуването тъкан и свиването  на раната.

 Колаген на таблетки може да закупите тук

Напишете вашия коментар