Ползи от омега-3 рибено масло за Вашето тяло

Публикувано от Лидия Костова 20/08/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Следва да се отбележи, че омега-3 мастните киселини имат ключови свойства за здравето. Тези жизненоважни вещества предлагат изключителен ефект върху органите на човешкото тяло, като сърцето, ставите, очите, мозъка, (само да назовем няколко от тях). Поради противовъзпалителните свойства, открити в омега-3, това масло се свързва с лечението и профилактиката на повечето заболявания, и дори с облекчаването на симптомите на алергия.

omega 3 fish oil

Източници на Омега-3


Колкото и омега-3 мастни киселини да се считат за съществени, тялото не може да ги произвежда - поради тази причина трябва да ги получите чрез добавки и храни, които са богати с мастни киселини. Тези масла могат да бъдат получени от ядене на морски дарове или от прием на добавки. Риби богатин а омега-3 мастни киселини са рибата тон, скумрията, барбуна, сардината, пъстървата, сьомгата и лефера.

 

Ползите от рибеното масло


Това масло е подходящо за различни заболявания. Най-вече, то се използва за обстоятелства, свързани с кръвоносната система и сърцето. Повечето хора използват рибено масло, за да им помогне при намаляване на мазнините, свързани с холестерола, както и  за по-ниско кръвно налягане. Научните изследвания показват, че омега-3 киселините действително намаляват високите нива на триглицеридите и освен това изглежда помагат за предотвратяване на удар и дори сърдечно-съдови заболявания, ако се консумират в препоръчаните количества. Въпреки това, консумирането на прекомерно количество от това масло може да повиши шансовете за сърдечен удар.

Рибеното масло е често се използва за спиране на увреждания на бъбреците и хипертония след операция за трансплантация на сърце, която може да е в резултат на хирургическата намеса или на лекарствата, използвани за намаляване на вероятността тялото може да отхвърли новото сърце. Това масло се използва и за предотвратяване рисковете от кръвоносен съд, който е бил пренасочен за процедура за затваряне след коронарен артериален байпас.

Омега-3 може да се използват за бъбречни заболявания, двигателни нарушения, дислексия, астма, затлъстяване, някои заболявания, свързани с възпаление и болка, като например псориазис. Те също може да предпазват от намаляване на телесното тегло, предизвикано от някои лекарства против рак.

В някои случаи, хората ги използват за глаукома, сухи очи и дори за свързана с възрастта мускулна дегенерация (AMD), изключително широко разпространен проблем в напредналата възраст, който могат да предизвика тежки проблеми със зрението. Жените понякога приемат тази добавка, за да предотвратят болката в гърдите, мъчителни периоди и дори проблеми, свързани с бременността, като спонтанен аборт, преждевременно раждане, и високо кръвно налягане в края на бременността.

Заключение: Освен отличните предимства, предлагани от Омега-3 рибено масло, Вие също така трябва да имате перфектен план за упражнения и правилна диета, като по този начин можете да водите здравословен живот. Консултирайте се с медицински специалист, преди да използвате такива добавки.

Видове рибено масло вижте тук

 

 

Напишете вашия коментар