Ползата от уреди за трениране на баланс

Публикувано от Лидия Костова 27/02/2014 0 Коментари Фитнес,

Забелязвали ли сте странно изглеждащи уреди във фитнес залата или фитнес магазина, като например топка разрязана на две? Те изглеждат интересно, понякога дори забавно, но какъв е смисълът на всички тези устройства? Не се чудете – това са уреди за баланс. Тези фитнес инструменти са специално проектирани, за да помогнат на хората да подобрят техния баланс. Може да си мислите, че възрастните хора са единствените, които трябва да бъдат загрижени за баланса си, но това е далеч от истината.

Може би си спомняте като дете, някои от предизвикателствата които сте правили, като например “колко дълго можете да ходите на един крак“, или "кой може да върви по ръба на тротоара най-дълго без да пада". Дейности, които са Ви помогнали  да развиете вашия баланс и стабилност, и да “оцелеете“ с  вашата младежка тромавост. Всичко това е свързано с баланса.  Днес, най-добрите спортисти в света признават, че тренировките с уредите за баланс, им помагат да се представят по-добре в техните спортове.

Добрите фитнес експерти знаят, че баланса и силата вървят ръка за ръка. Не е нужно да бъдете спортист  от световна класа, за да добавите малко упражнения за  баланс във вашите тренировки. Има изобилие от уреди за баланс, които са съвсем достъпни и ще Ви помогнат да подобрите баланса си значително.

 

уреди за баланс

 

 

 

Ползи от упражненията с уреди за баланс:


По-бързо време за реакция

Тренирайки с уредите за баланс, Вие ще придобиете умение да запазите себе си в изправено положение, по време на всякакви опасни ситуации, включително и във фитнес залата. Това пък от своя страна ще Ви предпази от наранявания и травми.

Повече мускули и здрави кости и стави

Упражненията с уредите за баланс ангажират много мускулни групи, до които по принцип се стига много трудно. Тренирайки, Вие ще развиете тези мускулни групи. Също така, тези тренировки ще направят ставите и костите Ви по устойчиви и ще премахне болките. Това е много важно за спортистите, защото при тях тази област от тялото се натоварва ежедневно.

По-добра концентрация

Редовните упражнения с уредите за баланс, помагат за подобряване на фокуса и концентрацията. Вашият мозък взема активно участие в тренировките за баланс, което е от голяма полза и за умствената Ви дейност като цяло.

Както виждате, упражненията са баланс са неразделна част от “израстването“ Ви като атлет или бодибилдър. Ако все още не сте включили тези упражнения в тренировъчния си режим, сега е момента да го сторите. Има различни уреди за баланс, които ще Ви помогнат да подобрите координацията си, да развиете мускулите си и рефлексите си. Упражненията с уреди за баланс, дори ще Ви помогнат да изваяте фигурата си! Уредите за баланс не заемат много място и са напълно достъпни. Можете спокойно да ги използвате и у дома, а те ще Ви помогнат да достигнете следващото ниво!

 

Магазин FitnesHrani.com предлага богат избор от уреди за баланс.

Вижте всички артикули тук https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-aksesoari/uredi-za-balans

Напишете вашия коментар