Подобряване на страничните делтоидни упражнения за мускулен растеж

Публикувано от Лидия Костова 12/08/2013 0 Коментари Упражнения,
За много хора, раменете са мускулната група, която лесно забравят. Това, което прави нещата още по-сложни е, че има три различни области, които трябва да се тренират. Докато много упражнения припокриват всички области, аспектът в страничната част е ефективно насочен към специфични упражнения за делтоидната област. Това обикновено се постига чрез движения за дърпане, а не за натискане.

делтоиди рамена


Това изискване е породено от анатомични причини. Извършване на странични упражнения за делтоидната област изисква раменете да се дърпат назад зад тялото, като по този начин ангажирате мускулната група. Следва да се отбележи, че делтоидите са малки мускули и не трябва да бъдат заредени твърде много. Това може да доведе до наранявания и възможни дългосрочни проблеми с раменете. Най-добрият начин да се предотврати това е да се разтягате правилно и да повдигате лека тежест с високо ниво на повторенията. Друг трик е да извършите движението много бавно, с високо ниво на концентрация.

Често срещан проблем, с който хората се сблъскват при упражненията за страничната делтоидна област е, че те не виждат резултати толкова бързо, колкото те биха предпочели. Освен че мускулите са малки въпроси могат да възникнат и за излишните количества мазнини, които намаляват възприеманата мускулна дефиниция. Макар, че не е препоръчително да започнете диета поради тази причина, това може да Ви помогне при дефинирането на браздите на делтоидите. Както и при други упражнения, ако просто ги изпълнявате много пъти, това не води целенасочено изгаряне на мазнините, а последното се постига от една добра диета и действия за високо калорично изгаряне.

Друг проблем, с който хората се сблъскват е, че те изпълняват едни и същи делтоидни упражнения отново и отново. Всеки, който е запознат с мускулния растеж знае, че разнообразието е ключът към успеха. За да усетите значителен ръст, е препоръчително да тренирате желаната мускулна група най-малко два пъти седмично по време на сесиите за повдигане на тежести и трябва да изпълнявате две до три целенасочени упражнения за всяка сесия. Това ще бъде ефективно при тренирането на мускулите по множество начини, което ще резултатира в увеличение на силата и дефиницията.

Не забравяйте да бъдете търпеливи, докато се стремите да постигнете резултати от Вашата тренировъчна програма. Много хора не виждат промяна и след няколко седмици се отказват. Човек не трябва да очаква да види значителна промяна в мускулната си маса в продължение на най-малко 3 месеца. Ако не получавате резултатите, които желаете, трябва да помислите за наемане на личен треньор или да се обърнете към някой здравен специалист, който да Ви помогне за реализирането на тази задача.

Напишете вашия коментар