Пиенето на вода и фитнесът

Публикувано от Лидия Костова 13/05/2011 0 Коментари Фитнес,

Ето ви и вас, стоящи пред огледалото, чудещи се какво да направите. Познахте, лято е и е време за плаж. За някои хора това е време да покажат всичката тежка работа която са свършили през зимата, докато други трябва да се сблъскат с деиствителността и да прикрият всичко. Независимо от коя група сте, ето ви няколко съвета, които да ви помогнат да стопите тлъстините и да се отървете от натрупаните през зимата мазнини.

Питат ни почти всеки ден, дали няма някакво „магическо” вещество, което да ни помогне да се отървем  от излишните мазнини и да ги държи далеч от нас веднъж завинаги. Ако ви кажа, че има такова нещо, което в евтино, лесно достъпно, безопасно, няма странични ефекти и вече е във всеки дом.водата е много важна за резултатите във фитнеса
 

Коя е тази мистериозна субстанция?

Дали това е „магическото” вещество което чакате? Преди да ви кажем, коя е тази субстанция, нека ви разкрием някои от чудесните неща които тя прави.

Първо, това е едно от най – подценяваните и въпреки това, едно от най – ефективните средства за сваляне на килограмите, и специално за изчистване от мазнините и поддържане на тялото ви изчистено от тях. То изпълнява няколко биологични функции, наред със споменатия вече от нас ефект. То помага за поддържане на вътрешната и външната температура на тялото. То действа като лубрикат за ставите и предпазва от болки и възпалния в тази област.

Изключително е важно за изчистването на токсините които се образуват в кръвта в следстие на различните метаболични функции и вътрешни процеси на тялото. Помага за образуването на здрава кожа.

Този магически елексир, също така действа като натурално средство за подтискане на апетита. В действителност, хората на различни диети изпитват доста по – често „глад”, от хората консумиращи големи количества от нашата „магическа” съставка. Изследванията показват, че това е така защото хората подлагащи се на диети, усвояват по – малко от тази субстанция чрез храната си, просто защото консумират по – малко, което както знаем не е правилиния подход към сваляне сваляне на теглото.

Дефицита на това вещество води до изпитването на прекомерен глад.

Консумирането на достатъчно от тази течност помага на бъбреците да функционират оптимално. Когато бъбреците работят добре, това спомага за оптималната дейност на черния дроб, което пък увеличава усвояването на токсините образуващи се в кръвта и подобряване на метаболизма.

Затова ние препоръчваме използването на хранителна програма, богата на „добри” мазнини, които стимулират обмяната на веществата.

Най – вероятно вече сте разбрали, че субстанцията за която говорим е ВОДАТА. Фактът че в мускулите ни се съдържа около 70 процента вода, трябва да ни подсказва точно колко важна е тя, не само за нашето съществуване, но и за изграждането на мускулите и стопяването на мазнините в нашето тяло.

Извод

Изводът е, че особено през предстоящите горещи месеци от годината, пиенето на достатъчно количесто чиста вода е първата стъпка към всяка сериозна програма за стопяване на мазнините. Изключително е важно между всяко от храненията да поемаме достатъчно количество вода.

Студената вода също така ускорявя метаболизма, което води до допълнително изразходване на калории, необходимо на тялото за да стопли поетата вода.

Тези от нас, които посещават фитнес залите, знаят много добре, че изпиването на поне 4 литра вода на ден е нормалното количесто което е необходимо за възстановяването на мускулите след интензивна тренировка. И запомнете, няма токова понятие като твърде много вода!

Пийте минимум по 2-3 литра вода на ден и ще усетите много бързо ефекта от това малко, но много важно действие!

Напишете вашия коментар