Пчелен прашец и ползите за здравето

Публикувано от Лидия Костова 19/01/2012 0 Коментари Здраве и красота,

Има различни ползи за здравето, от употребата на пчелен прашец, наричан "идеалната храна." Пчелният прашец съдържа повече от 96 хранителни вещества необходими за живота и е съставен от 40% протеин. Най-хубавото е, че всичко, което може да бъде извлечено като хранителни вещества е вече разбито, което означава, че на тялото не е необходимо да се занимава с допълнително разграждане на хранителните вещества. Почти всеки може да се възползваа от тази невероятна добавка.

пчелен прашец

По-силна имунна система


Пчелният прашец може да има значително въздействие върху здравето на имунната система. Той съдържа витамини B, C, D и E, както и калций, магнезий, селен, цистеин и разнообразие от протеини. Тези витамини подобряват силата на имунната система, което означава по-малко заболявания, от които да се притеснявате.

 

Устойчивост на алергени


Макар да звучи малко странно, пчелният прашец може да помогне на тялото да се изгради резистентност към алергии чрез намаляване на чувствителността на организма към прашеца. Това е подобно на начина, по който ваксинациите могат да предотвратят болестите. Пчелният прашец съдържа части от същите вещества, които могат да предпазват от сезонните алергии и като го консумирате в малки дози, може да помогне на тялото постепенно да изгради резистентност.

 

Повишена издръжливост и енергия


Официалните проучвания са все още в развитие, но много от атлетите използват пчелен прашец за увеличаване на енергията и увеличаване на издръжливостта. Като се има предвид, че добавката съдържа такова разнообразие от витамини и минерали, то има смисъл, за да се възползват спортисти, които търсят повече енергия, сила и издръжливост за тренировките.

 

Напишете вашия коментар