Отслабване с зелен чай

Публикувано от Лидия Костова 12/03/2012 0 Коментари Здраве и красота,

Опознайте зеленият чай като страхотен антиоксидант


В основата на зеленият чай е силен антиоксидант, наречен катехин. Съвременните изследвания показват, че това вещество може да помогне за увеличаване на метаболизма на организма и подобряване на резултатите от диетата и упражненията за отслабване. Според "Международен журнал на затлъстяването", катехин е отговорен за ефекта върху изгарянето на мазнините, когато се приема зелен чай. Освен всички тези ползи за отслабването, зеленият чай също помага за понижаване на общия холестерол в организма в допълнение към повишаване на HDL (добрият) холестерол.

 

зелен чай отслабване

 

Сварете си ЗЕЛЕН ЧАЙ


Насладете се на зелен чай всеки ден, за да получите най-големи ползи за отслабването. Най-новите изследвания и проучвания показват, че пиенето на минимум четири чаши сварен зелен чай на ден може да ви помогне да отслабнете. Избирайте чаени листа, които са малки, тъй като този вид чай ще е по-ефективен от големите чаени листа. Като цяло, насипните листа са по-ефективни в сравнение с използването на торбички зелен чай. Ако използвате пакетчета, натопете ги  във водата няколко пъти, вместо да оставите торбичките да се киснат. Полифенолите (антиоксиданти), се освобождават, когато чаят е във врящата вода. За да се възползвате от съдържанието на антиоксидантите, трябва да изпиете чаят 2 до 5 минути след като се свари.

 

 

 

Приемайте зелен чай като хранителна добавка


Някои хора избират да приемат зелен чай като хранителна добавка веднъж на ден, за да се спести време или да се избегне вкуса на зеленият чай. Потърсете зелен чай на капсули, който има добро съдържание на полифеноли. Хранителна добавка   зелен чай са просто екстракти от зелен чай, които предоставят същите ползи като свареният чай.

 

4. Прегърнете здравословният начин на живот, който включва ЗЕЛЕН ЧАЙ


Чрез здравословна комбинация от сварен чай и зелен чай като хранителни добавки или тоници, много хора намират перфектния баланс за техния начин на живот. Зеленият чай не само помага да се защитим срещу заболявания на простатата и други ракови заболявания, но се използва и за облекчаване на стомашни проблеми, както и за понижаване на кръвното налягане. Ако приемате няколко чаши кафе на ден, заменете ги със зелен чай. Когато се комбинира със здравословна  диета с ниско съдържание на мазнини и седмични упражнения, зеленият чай може да помогне да загубите сантиметри в талията си и да подпомогне  цялостното ви физическо здраве.

 

Екипа на Фитнес Храни

 

Напишете вашия коментар