Оптималният график за дозировка с креатин

Публикувано от Лидия Костова 23/09/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Повечето хора просто не знаят как да вземат креатин по най-ефективния и рентабилен начин. Можете да приемате креатин почти по всеки начин, който желаете, но това най-вероятно не е най-ефективния начин. Тази схема на дозиране се съсредоточава върху ефективността; повечето хора вземат твърде много креатин и много от него се озовава в тоалетната. Сега, нека да започнем ...

Типичният протокол за креатин започва със зареждаща доза от 20 грама на ден в продължение на 5 дни. 5 дни е доказан период, за да се получи подобна концентрация на креатин в мускулите, както и  подобни резултати при изпълнението на упражненията Ви.

креатин дозировка

Отново - ефективност. Също така, след някои изследвания е установено, че добавянето на въглехидратен разтвор (90 грама четири пъти дневно по време на зареждащата фаза) подобряват и повишават концентрацията на мускулен креатин в сравнение със самостоятелния прием на креатин.

Това обикновено е последвано от "поддържаща" доза от 5-15 грама на ден, което е прекалено високо - 5 грама на ден е всичко, което Ви е необходимо.

Мускулните концентрации на креатин и PCR се връщат в изходното ниво около 28 дни след прекратяване на приема на креатин.

За тези от вас, които се противопоставят на фазата на зареждане (по някаква причина, много хора смятат, че това е опасно, което не е било доказано, че е вярно), 3 грама на ден за 28 дни водят до мускулни концентрации на креатин, подобни на 2-5 дни във фазата на зареждане.

Важно е да се отбележи, обаче, че скелетните мускули имат креатинов капацитет за съхранение на 150-160 ммол / кг (нормално е 125 ммол / кг), което прави превишения прием на креатинови добавки абсолютно безсмислен. Това е важна информация за тези, които мислят, че повече е по-добре. Превишеното поглъщане на креатин няма да увеличи още повече креатина в мускула, а просто ще увеличи пикочния креатин и екскрецията на креатинин.

Отделянето на креатин от бъбреците в размер на 1 до 2 грама на ден е чрез необратимо преобразуване в креатинин в скелетната мускулатура.

Така че, сега да обобщим тази статия ...

Оптималният график за креатиново дозиране:

Първите 5 дни - Зареждане с 10 грама, 2 пъти на ден (20 гр на ден)

След зареждащата фаза от 20 гр. дневно в продължение на 28 дни трябва да поддържате 5-10 грама на ден, всяко допълнително количество просто се изхвърля навън, когато уринирате.

Повторете зареждата фаза само, ако преустановите употребата за повече от 28 дни.

Напишете вашия коментар