Нуждаете ли се от храносмилателни ензими?

Публикувано от Лидия Костова 10/02/2012 0 Коментари Фитнес добавки,

Храносмилателните ензими помагат за подобряването и усвояването на хранителните вещества. Повечето здрави хора имат достатъчно естествени храносмилателни ензими, но някои хора с определени здравословни проблеми, трябва да вземат добавки от храносмилателни ензими, за да се подобри тяхното храносмилане. Говорете с Вашия лекар преди да започнете да приемате ензимни добавки, за да обсъдите тяхното правилно дозиране и потенциални лекарствени взаимодействия.

ензими

 

Видове храносмилателни ензими


Има няколко различни вида храносмилателни ензими, включително липази, протеолитични ензими и амилази. Всеки тип храносмилателен ензим има уникална функция. Също така, лактаза ензими са специфичен вид храносмилателни ензими за хората, които са с непоносимост към лактозата. Други храносмилателни ензими са бромелаин, папаин, панкреатин и панкреатични ензими.

 

 

Функция на ензимите


Лактаза ензими помагат за усвояването на лактозата, млечна захар в млечните продукти. Протеолитичните ензими работят за правилно храносмилане на протеини и се получават от животински източници, докато амилазите действат за усвояване на въглехидратите. Липазите играят решаваща роля в усвояването на мазнините. Всички храносмилателни ензими реагират на температура и рН за да активират определени химични реакции в хранителните вещества. Протеолитичните ензими по-специално, се извлечат от ананас.

 

 

Приемане на ензими


Протеолитичните ензими се препоръчват за лечение на нарушено храносмилане, хронични мускулно-скелетни болки, включително тендинит, остеоартрит и ревматоиден артрит, херпес зостер и болки в шията. Химотрипсин и трипсин са добавки, които най-често се използват за облекчаване на болката, навяхвания и щамове, а ензима лактаза се използва предимно за лечение на непоносимост към лактоза или чувствителност.

 

Дозировка


Храносмилателни ензимни добавки обикновено съдържат три основни типа ензими.Панкреатин е специфична форма на добавка, която съдържа липази, амилази и протеолитични ензими. Протеолитични ензими понякога се използват без добавяне на липази и амилази, взети под формата на растително добит бромелаин и папаин.

 

 

Напишете вашия коментар