Незаменими аминокиселини за мускулен растеж

Публикувано от Лидия Костова 02/05/2012 0 Коментари Фитнес добавки,

Синергичния ефект на незаменимите аминокиселини и въглехидрати максимизира анаболният отговор на тренировките, чрез ограничаване на деградацията на протеина и инхибиране на кортизола след тренировка. Въглехидрати плюс аминокиселини, взети след тренировка, предизвикват мускулния растеж. Вие си мислите ..." аз знаех това. " Всеки, който тренира усилено знае това, но колко от вас наистина практикуват това, което проповядват? Освен това, не много оптимизират този жизненоважен прозорец като ползват правилните аминокиселини, които са най-добри да запалят анаболизма: незаменимите аминокиселини.

аминокиселини за мускулна маса

Какво е анаболизъм?


Анаболизъм е метаболитен процес, който се характеризира с молекулярен растеж, като се увеличава мускулната маса. По този начин, това се означава, като "мускулен растеж" в най-общия културистичен контекст.

 

Изследване


Последните изследвания на добавките показват, че синергични ефекти от използване на въглехидрати заедно с аминокиселини помага за максимален анаболичен отговор при тренировките с тежести. Клиничните изследвания, проведени през последните години вече са показали, че незаменимите аминокиселини могат да оказват значителен анаболен ефект чрез увеличаване на протеиновия синтез и нетния баланс на азота.

 

 

Какво е "азотен баланс“?


Разликата между размера на азот, който е приет и този който е отделен. Ако загубите повече азот, отколкото ви трябва, тялото ви ще разгради мускулната тъкан, за да получи азот, от който се нужда , и се забелязва загуба на мускулна маса. Ако консумирате повече азот, отколкото загубите, вие ще бъдете в анаболно (изграждащо мускулатурата) състояние. Тези незаменими аминокиселини са в състояние бързо да формират болус, заобикаляйки черния дроб, където могат директно да влизат в системното кръвообращение. По този начин, аминокиселини в свободна форма, могат бързо да упражняват анаболен ефект. Това е важно!

Ново публикувано проучване допълнително разглежда, че незаменимите аминокиселини и / или поглъщане на въглехидрати променя хормоналните и мускулни адаптации след силова тренировка. Плацебо също е използвано в проучването, като контрола. Кръвните проби бяха взети на 4-седмични интервали, започвайки от седмица 0 до 12-та седмица. Резултатите са доказателство за ползите от поглъщането на смес от незаменими аминокиселини и въглехидрати след тренировка.

Стресът е убиец на мускулите!  Това води до увеличаване на разграждането на мускулния протеин, който води до загуба на мускулна маса и потенциално до мускулна атрофия – това трябва да се избегне на всякаква цена!

 

Какво е атрофиране?


Атрофия е спад в размера на един орган или мускул от напълно развит нормален размер, причинена от заболяване или липса на употреба. Атрофия на мускулите и костите (с придружаваща загуба на маса и сила), може да се появи след продължителна неподвижност, като прекалено лежане в леглото. Временна атрофия може да се появи в мускулите, които не са използвани, когато крайник е обвит в гипс например. Този тип на атрофия, обикновено може да бъде обърната с упражнения.

 

 

Регулиране нивото на Кортизол


Най-честият индикатор на стрес е увеличаване нивата на кортизол в кръвта или урината. Това Скорошно проучване установи, че всички групи показаха намаление на кортизол преди упражняване. Въглехидратите могат да играят важна роля при понижаване на нивата на кортизола след тренировка. Въпреки това, при по-нататъшно разглеждане, е ясно, че идеалният сценарий не предвижда поглъщане само на въглехидрати … но вие вече знаехте това

 

Промени в отделянето на 3-метилхистидин


Друго важно откритие на това проучване е, че поглъщането на аминокиселини и въглехидрати свеждат до минимум отделянето на 3-метилхистидина 48 часа след упражняване. Сега какво означава това? 3-метилхистидинът (3-MH) е важен показател за катаболизма на протеини в мускулите. Увеличаване на 3-метилхистидина в урината показва, че мускулната тъкан е в състояние на катаболизъм.

 

Какво ли е катаболизъм?


Катаболизма се отнася до метаболитния процес, който се характеризира с молекулно освобождаване на енергия и разграждане на тъкани, като например намаляване на мускулната маса. По този начин, това означава "загуба на мускулна маса" в много общ културистичен контекст. Тъй като мускулите съдържат най-голямото ниво на 3-метилхистидин в тялото, пикочните нива се отнасят пряко до увреждане на мускулите.

С други думи, колкото повече от него "изпикавате", толкова повече маса губите. Смес от аминокиселини и въглехидрати показват спад на отделянето на 3-метилхистидин със 52%. Още веднъж, това показва, че аминокиселините и въглехидратите имат положителен анаболен ефект когато работят заедно, като забавят разграждането на протеина.

 

Заключение


Това ново изследване показва синергичен ефект между приемането на аминокиселини и въглехидрати, увеличава анаболния отговор на резистентността при тренировките, чрез ограничаването на отделянето на кортизол. Аминокиселини с въглехидрати могат да ви помогнат да ограничте освобождаването на кортизол и минимизирането на катаболизма, позволявайки ви да се възстановите и да изградите мускулна маса по-бързо.

Това проучване потвърждава това, което вие, момчета вече знаехте - предимствата от приемането на аминокиселини и въглехидрати след тренировка заедно е по-ефективно отколкото приемането им по отделно. Ключът тук е, разбира се, използването на правилните аминокиселини - в този случай, незаменими аминокиселини. Приемането на аминокиселини с въглехидрати веднага след тренировка, драматично подобрява анаболния отговор и възстановяването на тялото ви.

 

Напишете вашия коментар