Най-важните хранения за трениращите

Публикувано от Лидия Костова 08/11/2011 0 Коментари Хранене,

Преди  да започнете  хранителен режим, трябва да се придържате  към  бавното и здравословно  храносмилане , придружено с ниско въглехидратни храни. Вашите тренировки, често могат да създадат продължително време  между храненията, тъй като вероятно ще искате да се изчакате  около час след хранене, преди да започнете тренировка. С натовареното ежедневие, може да се наложи голяма разлика между отделните хранения.

хранене за спортисти

Важно е да се ядат храни с ниско съдържание на  въглехидрати и да изгаряте повече мазнини.
Ако консумирате много въглехидрати преди тренировка, ще е е ужасно трудно за тялото ви да изгори  мазнините. Това е така, защото  тялото ще има изобилие от захар, но Вие трябва да използва своето  резервно гориво, мазнините!

След тренировка тялото е  готово да приеме храна.Тялото е изчерпало своите запаси  и търси хранителни вещества,  за да започне възстановителния процес, който ни позволява да „излекуваме мускулите”  и да ставаме  по-силни за следващата ни тренировка. Първите 90 минути след тренировка нашата  инсулиновата чувствителност  е значително увеличена и намалява бавно с времето.

Това е така, защото нашето тяло,  използва голяма част от непосредственото гориво и е нетърпеливо  да го замени. Така, че през това време е добра идея да се приемат много въглехидрати, от всякакъв вид.
 

Хранене след тренировка


След вашата  тренировка можете  да консумирате до 30% от общия дневен прием на калории и да се чувствате доста комфортно.Тялото ви няма да  съхрани  всичко като мазнини, въпреки че  има няколко неща, които трябва да знаете:

1. Консумирайте много вода

2. Консумирайте  протеин с вашата храна, както и въглехидрати.Те ще помогнат  на клетките за мускулно възстановяване(това ще доведе до малък скок на инсулин във вашата система).

3.. Опитайте се да се избягвате  консумирането на мазнини с това ядене, тъй като забавя храносмилането. Трябва да се избягва съхраняването на телесните мазнини, дори и след тренировка, когато  имаме  повишена чувствителност към инсулин.
Заключение

Както знаем или сме чували, че храненето  след тренировка е най-важното и то трябва да се направи, веднага след нея. Така че тази информация, трябва да ви е от голяма полза. Придържайте се към тези правила и успехът ще е налице. Ако вие тренирате усърдно и се храните добре, тялото ще ви се отблагодари.

Напишете вашия коментар