Най-ефективните упражнения за отслабване

Публикувано от Лидия Костова 07/12/2011 0 Коментари Тренировки,

Когато хапвате  повече калории отколкото тялото ви се нуждае , тези допълнителни калории се съхраняват като мазнини, което води до увеличаване на теглото. Има два начина за борба с наддаването на тегло, които включват диета с по-малко калории  и физически упражнения. Изберете дейности, които горят най-много калории на сесия, за да извлечете максимума от вашата тренировка. Редовните упражнения имат и други ползи, като например намаляване на стреса, подобряване на настроението и по-добър сън.

ефективни упражнения за отслабване

Най-добрите кардио упражнения


Имате нужда от трениране най-малко 30 минути през повечето дни от седмицата, за да постигнете загуба на тегло. Как обаче ще прекарате тези 30 минути, ще даде разликата във вашата загуба на тегло. Има няколко дейности, които изгарят големи количества калории при всяка тренировъчна сесия. 

Например, карането на кънки изгаря около 900 калории за 1 час активно каране. Друга висока активност на изгаряне на калории е Тае Куон До, което изгаря 730 калории на час. Ако обичате спорта, пробвайте да играете тенис, който изгаря 584 калории на час.

 

Интервални тренировки


Професионалните спортисти използват интервалните тренировки в продължение на години, за да  изгарят повече калории и увеличават своята издръжливост. Тази дейност също е от полза за хоратаа, които искат да отслабнат по-бързо. С този метод на упражняване,  редувате кратки високо-интензивни сесии на кардио дейност с по-малко интензивни сесии. Например, можете  да ходите с по-бавно темпо в продължение на няколко минути и след това да вдигнете темпото за няколко минути.

Когато посвикнете и задобреете, изберете дейности с повече потенциал за изгаряне на калории, като например джогинг за няколко минути, последван от ходене за няколко минути. Целта е да се тренира интервално не по-малко от 30 минути на тренировка през повечето дни от седмицата.

Мазнините могат да се изгорят и с употребата на ефикасни хапчета за отслабване с бърз ефект. За тях ще отделим внимание в друга статия.

 

Кръгова тренировка


Подобно на интервалните тренировки, кръговата тренировка редува различни упражнения.Разликата е, че тук не редувате две кардио дейности, а редувате интензивно кардио със силови упражнения. Например, може да редувате набирания за гръб с две минути скачане на въже. След скачането на въже, правите някакво друго силово упражнение и се връщате отново на въжето или на пътеката за бягане за 2 минути. Доказано е, че при тренирането по този метод се изгарят 30% повече калории сравнено с обикновена силова тренировка.

 

 

Тренировка с тежести


С напредване на възрастта, мускулните влакна естествено намаляват. Ако нямате програма за силови тренировки, мазнините ще заменят мускулите, което води до увеличаване на теглото. Подобряване на мускулният тонус във фитнеса ще помогне да се стимулира метаболизма ви. Ако не  използвате кръгова тренировка, тренирайте поне два пъти седмично с тежести. Всяка тренировъчна сесия да е около 20 до 30 минути с кратки почивки и се фокусирайте върху  големите мускулни групи като гърба, бедрата, краката и корема.

 

 

Напишете вашия коментар