Най-ефективните хранителни добавки за отслабване

Публикувано от Лидия Костова 26/02/2013 1 Коментари Фитнес добавки,

Паласки. Огромен ханш. Бирено коремче. Шкембе.Всички Вие сте запознати с тези обстоятелства и ги мразите.Това са излишните 5-10кг., които Ви загрозяват.Те са нетърпими, ужасни и Вие просто искате да се отървете от тях… ВЕДНАГА!

Обикновено, последните няколко килограма се появяват на най-упоритите места. За повечето мъже, това е - областта на корема, (причина за ябълковидната форма), а за жените това са долните крайници на тялото ( причина за крушовидната форма). Счита се, че по тези именно места е най-лесно да качим килограми, но и най- трудно да ги свалим.

Ето в това се крие проблема. Дори да тренирате  много и да поддържате калориите си ниски( което не е ефективно, погледнато напред във времето), мазнините  побеждават, загнездвайки се в телата Ви, В този случай хранителните добавки за отслабване могат да бъдат ефективни. Ето и най – ефективните и често използвани от тях:

1. Термогеници

Термогениците са хранителни добавки, които буквално горят мазнините( термо, от лат. Thermo ,идва от думата „огън”).Има няколко различни начина, чрез които термогениците помагат за премахването на мазнини:

А. Те са добри в „убеждаването”  на упоритата мастна тъкан да се отвори и да пусне мазнините да отидат в кръвоносната система, така че да се превърне в използваем източник на енергия, докато спортуваме.Типичната съставка,която прави това е йохимбето.

Б. Термогениците, както и предполага самото име, помага  на тялото ви да увеличи вътрешната си температура, така че тялото ви се загрява и накрая на деня е изгорило повече калории (overall). Типичната съставка, която прави това е кофеина.

2. Въглехидратни блокери

Продуктите блокиращи въглехидратите съдържат съставки, които се намират в този вид продукти, за да спрат работата на ензимите в тялото Ви, отговорни за смилането на въглехидратите.Това означава, че въглехидратите,които ядете не могат да бъдат напълно разградени и така не могат да се абсорбират отново,като ограничават приема и съхранението на тези хранителни вещества.

Ако те работят, така както се смята, това означава че  помагат да се поддържа вашето тегло чрез „измама”, защото въглехидратите не се абсорбират и по този начин предпазват от натрупването на мазнини.

3. Мастни блокери

Мастните блокери са по същество  като въглехидратните блокери. Специалната съставка в тези продукти  се нарича читосан. Читосанът е мастен абсорбатор. Твърди се, че има способността да извлича мазнините от храносмилателната система и да го изхвърля от дебелото черво, така че потребителите „ могат да отслабнат, без да ядат по-малко”….

Противно на твърденията на компаниите, научните изследвания предполагат, че тези данни са без основание. Според Уикипедиа  „В най-добрия случай, немодифицираният читосан, грубо казано, може да премахне около 10 калории от дневната диета на един човек.”Проблемът при използването на мастни блокери е, че заедно с мазнините, могат да премахнат някои минерали от храната, които са необходими за здравето на човек.

4. Регулатори на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза се намира в предната част на врата. Функцията ú е да контролира скоростта на изгаряне на енергията, да образува протеини и да регулира чувствителността на тялото към хормоните. Как това се отнася към изгарянето на мазнините ? Хормоните на щитовидната жлеза регулират скоростта на метаболизма и са свързани с развитието и функциите на много системи в тялото. Ако щитовидната жлеза не секретира достатъчно хормони, тогава метаболизмът се забавя. Ето защо се налага да се приемат стимулатори за щитовидната жлеза, за да може тя да заработи нормално.

5. Вещества потискащи апетита

Веществата потискащи апетита са диетични хранителни добавки или лекарствени препарати, които намаляват апетита. Много от Вас може би са чували за Меридиа, предписвана от лекари препарат за хора с наднормено тегло, които се нуждаят от контрол на апетита.

Трябва да се има в предвид, че за човек на диета, който се занимава с бодибилдинг, или здрав индивид, който иска да отслабне няколко килограма, препаратът Меридиа причинява много страничните ефекти. По – безопасния вариант би бил препарат с Худия. От научна гледна точка, няма публикувани доказателства, че Худия потиска апетита при хората.

В такъв случай, безопасността и ефекта от Худия Гордони (Hoodia Gordonii) като диетична хранителна добавка, се счита за недоказана. Въпреки това, има много предавани устно разкази на хора, които се кълнат в ефекта от този продукт.Не може да ви навреди ако се приема през устата, но може да се окаже и неефективен.

6. Кортизол блокери

Кортизолът е хормон, който се образува в надбъбречната жлеза.Той е жизнено важен хормон,често наричан „хормона на стреса”, тъй като е отговорен за стреса.Той увеличава кръвното налягане,кръвната захар и потиска имунната система, така че съществува вероятност да се разболеете.Важен е по отношение на мазнините, защото предава на тялото сигнал за две неща: увеличаване на апетита и складирането на мазнини.Това означава, че когато сме в стрес, увеличаването на кортизола в тялото съобщава на мозъка, че сме гладни и в същото време предава на мастните клетки, че трябва да складират колкото се може повече мазнини и да ги държат, колкото се може по-дълго. Кортизоловите блокери ни предпазват от вредното въздействие при отделянето на кортизол.

1 Коментари

пожарогасители:
10/02/2014, 10:41:10 AM
Отговор

Невероятна снимка с тези мускули, сигурно ако се опиташ да ощипеш този господин няма да има какво да хванеш от мускулна и стегната кожа.Добре е човек да се поддържа но не бива да прекалява или поне така си мисля, няма как да бъдем като нарисувани, всеки един различни организъм и и ако за един едно упражнение е довело до успех, не трябва да мислим,че и при нас ще се получи така.Не съм сигурна колко са безопасни тези вещества, които имат за цел да потискат апетита като тип диетични хранителни добавки или лекарствени препарати, които намаляват апетита, все пак трябва да се храним дори и по малко но от всичко.

Напишете вашия коментар