Най-добрите хранителни добавки за жени

Публикувано от Лидия Костова 06/12/2012 0 Коментари Фитнес добавки,

Жените могат да приемат много от същите хранителни добавки,  които мъжете използват, като това няма да  превърне жените в "обемисти". Това е така, защото женските тела произвеждат много малко количество от хормона тестостерон, който е отговорен за изграждането на мускули.

Правилните хранителни добавки ще ви помогнат да получите бърз метаболизъм, изчистени мускули  и изгаряне на мазнините, по-бързо, отколкото само с диета и физически упражнения. Добавете ги в програмата ви да постигнете вашите фитнес цели по-бързо.

dobavki za jeni

BCAA

Аминокиселини с разклонена верига са едни от най-добрите тренировъчни хранителни добавки  за жените. Жените складират въглехидрати като мазнини в тялото по-лесно, отколкото при  мъжете. Въпреки това, ако ядете твърде малко въглехидрати, нямате да имате никаква енергия за тренировка и изгаряне на калории.

BCAA действат като източник на енергия за мускулите, тъй като те заобикалят черния дроб, поради уникалната си молекулярна структура. В допълнение, те ограничават загубата на мускулна маса, спомагат за  бързо възстановяване на мускулите и синтеза на протеини. Вземете 5 грама от най-добрите аминокиселини за жени ВСАА преди и след тренировка.

Глутамин

Освен подкрепа на имунната функция и здравето на дебелото черво, глутамин също помага и на мускулите да се възстановят по-бързо.  Л-глутамин е най-често срещаната аминокиселина в мускулната тъкан и може да бъде изчерпан с до 40 на сто от една сесия тренировка. Нещо повече, L-глутамин естествено увеличава производството на тялото на изгарящото  мазнини вещество  - човешкия хормон на растежа (HGH). За жените, по-специално, HGH аминокиселини са важни за възстановяване на мускулите, тъй като жените имат само 1/16 от тестостерона, произвеждан от мъжете. Вземете 5 до 10 грама дневно, разделени между преди и след тренировка, или преди лягане.

Кофеин

Кофеинът не е за всеки, тъй като може да повиши кръвното налягане, но също така има много ползи за спортистите. Като стимулант на централната нервна система, кофеина увеличава фокуса и интензивността по време на тренировки. Той също така естествено засилва метаболизма  и намалява мускулната болка.  С повече енергия очевидно може да тренирате по-дълго и по-тежко.

Препоръчваме кофеин, защото работи на психологическо ниво, като ви помага да получите по-добра тренировка. Вземете 100 до 200 мг кофеин или изпийте чаша силно кафе преди тренировка.

supplements-for-women1

Бета-Аланин

Бета-аланин е аминокиселина, която позволява на мускулите да продължат да произвеждат енергия с висока скорост, дори когато почувствате умора. Ако някога сте се усещали мускулите ви да "горят" от физически упражнения, това е в резултат на млечна киселина, която се натрупва в мускулните клетки, което естествено се появява в резултат на анаеробно дишане. Приемащите аминокиселини бета-аланин за жени увеличават количеството на L-карнозин в мускулните клетки, буфериране на млечната киселина, позволявайки ви да тренирате по-дълго и по-тежко. Вземете 1,5 до 3 грама бета-аланин до два пъти дневно.

Креатин

Подобно на бета-аланин, креатинът увеличава производството на енергия в мускулните клетки, но работи чрез различен път. Фосфокреатин е вещество, което тялото ви използва, за да получи бързо аденозин трифосфат (АТР), осигурявайки необходимото гориво по време на тежка тренировка. Така че,  креатинът изпълва вашите мускули с повече гориво за производство на енергия. В допълнение, привлича вода в мускулите, така че трябва да сте сигурни, че пиете най-малко два литра вода на ден. Вземете 3 до 5 г креатин на ден.

 

Напишете вашия коментар