Най-добрите холистични добавки

Публикувано от Лидия Костова 12/02/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Напоследък, холистичните добавки набират  все по – голяма популярност. Хората ги предпочитат, защото нямат странични отрицателни ефекти, добиват се от природата и не водят до зависимост. Всъщност природата се е погрижила да имаме богат избор от растения и билки, с чиято помощ можете да подобрите значително вашето здравословно състояние. В тази статия ще Ви запознаем с някои  от най – добрите  холистични хранителни добавки за борба със свободните радикали, стреса и повишаване на тонуса и настроението Ви.

холистични добавки

СПИРУЛИНА

 Спирулина представлява  синьозелено микроводорасло, от  което  може да се възползва всеки, тъй като е  пълноценна, здравословна и лесноусвоима клетъчна храна. Изследванията показват, че Спирулина  съдържа повече от  100 хранителни съставки, които действат както всяка за себе си, така и едновременно, силно допълващи се една с друга. От тези над 100 съставки, около 60% се падат на протеините, а останалите са  незаменими витамини и фитонутриенти. Микроводораслото Спирулина съдържа  например антиоксиданта бетакаротин, а освен това съдържа сулфогликолипиди, полизахариди и незаменими аминокиселини.

Спирулина  е  изключително богата на гамалиноленова киселина (рядко срещана есенциална мастна киселина), която по принцип се съдържа само в майчиното мляко – затова я наричаме “Майчиното мляко на Земята”. Спирулина помага на бодибилдърите и атлетите, като им осигурява  богат запас от енергия. Освен това, микроводораслото е  полезно  и  за хората с проблеми в храносмилането, асимилацията и отделянето. Използва се за лечение на  диабет, стрес и депресия, а не на последно място стимулира и подсилва  имунитета, и укрепва всички органи и системи.

ЕКСТРАКТ ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ

 Екстрактът от гроздови семки е едно популярно и широко използвано лечебно средство.  Най – известен е като мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали и им пречи да атакуват вашите органи. Свободните радикали са метаболитни отпадъци – ако пушите или тренирате, или дори ако сте изложени на леко замърсяване, тези токсини атакуват тялото Ви. Екстрактът от гроздово семе, е също така и отлично средство за превенция на сърдечно – съдовите заболявания, а и забавя процесите на стареене.

ЖЕНШЕН

 Женшенът е една от най-прочутите билки, използвани от човечеството. Използван е от хилядолетия насам, с най – различни  лечебни цели. Ботаническо име на Женшена е  Panax ginseng - произлиза от гръцката дума, означаваща панацея. На Изток растението се смята за най-висше лекарство, тъй като възстановява жизнената енергия. То е основна съставка в стотици билкови комбинации. Както казахме, Женшенът е отлична тонизираща билка, която притежава  необикновената  способност да подмладява човека и да му възвръща изгубените сили.  Освен това, тази билка се отличава със силен противовъзпалителен ефект,  като също така повишава вашата устойчивост  на стрес . Женшенът много често се използва и като имуномодулиращо средство, тъй като  има свойството да укрепва имунните функции на организма.

ГИНКО БИЛОБА

  Гинко билоба е широко използван лечебен  продукт, който се добива от дървото ginko biloba, наричано още богородичен косъм. Родината на дървото е Китай, а лечебните му качества са използвани от китайците стотици години. Гинко билоба  притежава способността да усилва циркулацията на кръв в организма. Това е много важно условие, за да може да функционира нормално мозъка, а и цялата нервна система. Гинко билоба се използва като средство за  оросяването на мозъка – полезно е и за бодибилдърите и атлетите. Смята се също така, че Гинко билоба е антиоксидант, който подсилва капилярите на стените на кръвоносните съдове и защитава мозъчните клетки от увреждане.

Напишете вашия коментар