Най-добрите фитили за лост

Публикувано от Лидия Костова 31/05/2013 0 Коментари Фитнес,

Фитилите за лост често се използват в залата, за  вдигане на тежести. Много фитнес маниаци, от напълно начинаещи чак до професионални културисти,  използват фитили за лост  в някакъв момент от тренировките си. Когато се използва правилно, фитилите за лост  могат да бъдат  ефективен инструмент допълващ и улесняващ тренировката, но за да стане това, трябва да знаете какво точно трябва да търсите.

фитили за лост

Използване на фитилите за лост


Фитилите за лост представляват   дълги, тънки части от материал,  с малка дупка в единия край. Края  на фитила се пъха през дупката, като се образува отвор, в който да поставите ръката си. След това, фитила се стяга здраво, като остава дълга висяща част от него. Точно тази висяща част от фитила се увива около лоста, което ще Ви помогне да вдигате, като поддържате ръката си близо до лоста. Това ще Ви даде по – добро сцепление, а Вие ще можете да вдигате по – дълго без да се уморят китките Ви.

Материал от който се изработват фитилите за лост

Двата  най-често използвани  материала за изработване на фитили за лост, са найлон и кожа. Кожените фитили за лост са по-трайни и удобни, и въпреки  че  обикновено са по-скъпи, напълно оправдават цената си. Найлоновите фитили за лост  са много по-евтини, но няма да издържат  толкова дълго колкото кожените, и може да се впият в китките, ако  са затегнати прекалено много. Всеки сам избира какви фитили за лост да си закупи, но си спомнете поговорката “понякога евтиното излиза скъпо“.

Размер на фитилите за лост

За да можете да извлечете максимална полза от фитилите за лост, трябва да се съобразите с размера им. Повечето фитили за лост  варират по дължина между 18 и 36 инча, за тези които  имат по-малки китките и ръце. Останалите, могат да изберат фитили за лост с размери  от 20 до 24 инча ленти. Разбира се, има и по – дълги – всичко зависи от целите и размера на китките Ви.
Супер фитили може да закупите тук - https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-aksesoari/fitili

Напишете вашия коментар