Най-добрите добавки за след тренировка за максимално възстановяване

Публикувано от Лидия Костова 06/12/2011 0 Коментари Фитнес добавки,
 
 
Ако сте някой, който работи усилено във фитнеса всеки ден, има едно нещо, което не трябва да бъде пренебрегвано и това е възстановяването. Ако не сте се възстановили след тренировка и след това отидете за следваща тежка и интензивна тренировки, вие буквално "чупите" и разграждате вашите мускули, вместо да изграждате нови.
 
Накратко, вместо да ставате по-силни, вие се претоварвате все повече и повече и ставате все по-слаб. Тъй като мускулния растеж е това, което целим, а не загуба на чиста мускулна маса, вие трябва да намерите начин да предотвратите това на всяка цена и се уверите, че възстановяването си остава високо през цялото време. Правилните добавки за след тренировка е един от най-добрите начини да направите точно това.
 
Нека хвърлим един бърз поглед на това, което трябва да знаете за суплементацията след тренировка, което ще ви гарантира, че следващия път, когато отидете на фитнес вие ще сте по-силни, отколкото някога сте били преди това.
 
добавки за възстановяване след тренировка
 
 

Суроватъчен протеин изолат


Протеина е най-важната добавка, като вие със сигурност ще искате да  обмислите възможността за използване на високо качество протеин изолат на прах. Протеиновите нужди непосредствено след тренировка са най-големи, тъй като мускулите ви току-що са били разбити и трябва да се даде старт на процеса на ремонт на мускулната тъкан.

Пропускането на прием на протеин в този момент би било като да се опитвате да карате кола без бензин -  няма да отидете никъде. Ако не доставяте протеини в мускулните клетки, възстановяване и растеж няма да се осъществи.


Но всички стари протеин на прах няма да направят това- ако искате възможно най-добри резултати, инвестирайте в добро качество протеин изолат на прах. Това  е  протеин проектиран  да бъде най-бързо усвоимият протеин, следователно ще навлезе веднага в мускулните клетки по време на този критичен момент.

Глутамин


Втората добавка, която определено ще искате да добавите към вашия протеинов шейк след тренировка е глутамин. Глутаминът е ключова аминокиселина, която играе жизненоважна роля в процеса на възстановяване, защото това е аминокиселина, която е тясно свързана с функционирането на имунната система.

Тъй като всеки стрес през деня може да събори имунната ви система, вие трябва да правите всичко, което можете за да я подкрепите.

Глутаминът ще помогне на  тялото да може да се справи не само с тежките изисквания на вашите тренировки, но и със предизвикателствата от  всекидневния живот.

Ако не приемате допълнително като добавка глутамин, може да откриете, че се разболявате по-често и че сте по-уморени с всяка следваща тренировъчна сесия, която се изпречи на пътя ви.

Креатин


Креатинът е следващата ни след-тренироъчна добавка за максимално възстановяване. Много хора често имат навик да приемат креатин веднага, преди да отидат на фитнес, но е добре и да се приема креатин веднага след това.

Защо?

Поради факта, че мускулите ви ще бъдат в най-резорбируемото им състояние, веднага след тренировка и от приема на креатин в този момент ще сте сигурни, че всичко се съхранява вътре в клетките, където това е необходимо за следващата тренировка.

Ако вземете креатин преди тренировка, мускулните клетки не са по-възприемчиви към молекулите на креатина, затова тогава не може да се възползвате най-оптимално от него.

Бързодействащи въглехидрати


Друго, което трябва да добавите в шейка след тренировка за възстановяване е някои бързодействащи въглехидрати. Приемането на тези въглехидрати в този момент ще помогне за инсулинов скок и ще повиши нивата на глюкозата в кръвта.

По всяко друго време на деня, това е точно това, което не бихме искали, но след тренировка това е съвършеният момент.

С високи нива на инсулин в кръвта, точно сега, вие ще осигурите транспорт на аминокиселини и глюкоза право в мускулните клетки, където те са силно необходими.

Въглехидратите ще помогнат за възстановяване на запасите от мускулен гликоген, които ще са силно намалели след тежката тренировка.

Царевичната скорбяла (WaxyMAize) e един от най-добрите въглехидрати след тренировка, тъй като е много лесно усвоим от стомаха, но и декстроза или малтодекстрин също работят добре.

Аминокиселини в разклонена верига (BCAA)


И накрая, последната добавка след тренировка, за да се помисли за подобряване на темповете на възстановяване са аминокиселини с разклонена верига. Те ще  отидат право в мускулните клетки, което ще подобри възстановителният процес.

Аминокиселини с разклонена верига са тези, от мускулите се нуждаят специално и може да се използват като източник на гориво.

Можете да добавите няколко грама аминокиселини с разклонена верига към вашият протеинов шейк веднага след тренировка.

Заключение


Това са основните неща, които трябва да запомните, когато отидете в залата за следващата тренировка и искате да се подготвите за най-бързо възстановяване. Няма съмнение, че възстановяването ще играе ключова роля в цялостния успех.  Когато добавите горните хранителни добавки към вашият арсенал, тогава ще сте сигурни, че правите всичко възможно да ускорите напредъка си.

Напишете вашия коментар