Навици на спане – дали те пречат на оптималния мускулен растеж?

Публикувано от Лидия Костова 14/08/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Вашите тренировки се развиват добре, Вие правите всичко по силите си в салона и тренирате редовно в правилна форма с помощта на повече повторения и големи тежести, но все пак Вашият мускулен растеж е бавен и болезнен в най-добрия случай. Липсата на достатъчно сън ли е Вашият проблем, или то е голяма част от него?

Процесът на изграждане на мускули


Помислете за процеса на изграждане на мускули - упражнения, хранене и възстановяване. Вие разбивате мускулите си във фитнеса и те създават микро-сълзи, които принуждават тялото Ви да се изгради наново по-голямо и по-силно. Вие зареждате Вашето тяло с протеини, незаменими аминокиселини, витамини и микроелементи от които то се нуждае за анаболния процес на изграждане на мускули. И когато спите, тялото Ви балансира хормоните си и използва това подхранване, за да се лекува и да се изгради мускули – Вашето изграждане на мускули е почти напълно завършено, докато спите.

Така че, дори ако всичко върви добре във фитнеса (използвате научно-утвърдени принципи и се водите по резултатите от най-новите изследвания, за да издялате Вашата тренировъчна рутина;не пропускате тренировка и харчите малко състояние за протеини и хранителни добавки), ако не си осигурите достатъчно почивка и възстановяване Вие няма да получите всички ползи от тренировъчния Ви режим. Все пак осигуряването на достатъчно сън е напълно в рамките на Вашата собствена сила ...

Получаване на достатъчно сън


Липсата на сън се шири необуздано в днешното общество, така че можете да мислите, че просто не разполагате с достатъчно време, за да получите 8 часа сън за една нощ. Но истината е, че имате едни и същи 168 часа в седмицата, които всеки друг човек има и 8 часа сън на нощ изразходват само до 56 от тези часове. Така че липсата на сън, която Ви пречи по-бързо да изградите мускули всъщност е начин на живот -  избор, а не факт, издълбан в камък. И подобно на всеки избор за начин на живот, Вие имате силата да го промените веднага.

Какво Ви спира да получавате достатъчно сън? Най-често телевизията, компютърните игри и / или Интернет социалните медийни сайтове изхабяват часовете Ви безполезно и Ви държат будни до по-късно, отколкото е разумно. Всяко едно от тези неща е добре за Вас в умерени количества, но резултатите след Всяко проведено проучване показват, че се прекарват часове на ден в тези занимания. Ако гледате телевизия в продължение на 2 или 3 часа на ден и ако не получите 8 часа сън, отговорът е доста очевиден, нали?

Вашето просто решение


Ако смятате, че не можете да получите 8 часа сън на нощ или, че не е важно да получите достатъчно сън, Вие се самозалъгвате. Целият Ви ден и Вашето здраве са значително повлияни от Вашите навици на спане. И разбира се, това включва усилията Ви за изграждане на мускули (енергията и издръжливостта, от които се нуждаете за Вашите тренировки и процесът на мускулно изграждане са зависими от настройването на Вашето тяло за достатъчно сън). Проблемът Ви досега е, че правите всичко, което искате да направите, без ограничение и след това настройвате Вашето време за сън спрямо това, което е останало като часове (по подразбиране, така да се каже).

Вместо това, настройте времето за лягане, въз основа на времето, когато трябва да се събудите. Ако трябва да станете от сън в 7 сутринта, за да отидете на работа утре, то трябва да сте в леглото и да сте готови за сън от 23:00 тази нощ. Ако планирате да спите до 10ч утре сутрин, легнете си в 2 часа през нощта. Това е просто решение, което Ви помага да спите достатъчно, да ползвате целия Ви живот, както и да Ви помогне да изградите мускули по-бързо - ще откриете спад в нивата на стрес и също така общото Ви настроение ще се подобри.

Само не забравяйте, никой друг не може да направи тези промени за Вас – подобно на  всичко, което е важно в живота, трябва да вземете решение и да положите усилие за подобряване на живота Ви, за да получите добър и здравословен начин на живот!

 

Напишете вашия коментар