Натурални хранителни добавки за стегнато тяло

Публикувано от Лидия Костова 02/09/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

В стремежа си за постигане на твърдо и тонизирано тялото, много мъже и жени прибягват към употребата на добавки като допълнителна подкрепа за техните фитнес и диетични рутини. Има толкова много различни добавки на пазара, че може да Ви е трудно да сортирате здравословните и полезните от тези, с които в крайна сметка ще направите компромис с Вашето здраве. Множество, изцяло естествени и билкови добавки, могат да Ви дадат сила във фитнес залата, без да вредят на Вашето тяло, а много от тях дори подобряват и здравето Ви.

натурални хранителни добавки

Естествени добавки за загуба на килограми:


Много добавки за отслабване на пазара не са нищо повече от хапчета кофеин в луксозни опаковки - други разчитат на опасни диуретици и лаксативи. Тези добавки не осигуряват нищо повече от временно отслабване чрез изхвърляне на вода и жертват здравето Ви в този процес.

Един естествен потисник на апетита Ви без известни вредни странични ефекти е Худия Гордонии (HoodiaGordonnii). Худия Гордонии не е стимулант и няма да наруши навиците Ви за сън. Той също така не съдържа диуретици, лаксативи или други вредни добавки, закупени в чист вид. Худия Гордонии е растение, което расте в Южна Африка. Местните бушмени са дъвчели листата на това растение стотици години наред, по време на дълги ловни пътешествия, за да им помогне да се предпазят от глад.

Американските компании за добавки са открили този факт и са започнали да разучават това растение. Те скоро изолирали частта от растението, която ефективно подтиска апетита, и сега тя е налична под формата на хранителна добавка в САЩ. Едно до четири хапчета дневно, за предпочитане преди всяко хранене, могат значително да намалят апетита Ви без допълнителни странични ефекти.

Конюгираната линолова киселина (CLA) е естествена добавка, която може по-ефективно да помогне на изгарянето на телесните мазнини. Това е есенциална мастна киселина, която се изисква от тялото. Трябва да приемате три до пет грама дневно в разделени дози за най-добри резултати. CLA няма известни вредни странични ефекти.

 

Натурални добавки за енергия:


Чудесна добавка, която може да Ви помогне да увеличите енергията Ви, за тренировки и всекидневни активности, е витамин B-12.

B-12 е от съществено значение за ефективния енергиен метаболизъм и много хора са лишени от този витамин. Добавките с B-12, които се поглъщат не са толкова ефективни, колкото добавките за употреба под езика - стомашната киселина бързо унищожава голяма част от B-12, когато се поглъща. Добавките за употреба под езика са течни или под формата на таблетки, които се задържат под езика и много бързо се абсорбират в кръвния Ви поток. Това води до почти незабавен прилив на енергия, която трае няколко часа, за да ви помогне да се заредите за тренировка и други дневни активности.

Сибирският женшен е друг чудесен начин за естествено увеличаване на енергията Ви. Тази билка е натурален стимулант с много други полезни качества. Заедно с увеличаването на енергията, сибирският женшен повишава устойчивостта на организма Ви към стрес, помага за издръжливост по време на тренировка и е помощно средство за намаляване на умората след упражнения.

За разлика от витамин B-12, сибирският женшен отнема известно време, за да се натрупа в оптимални нива в организма - трябва да се приема ежедневно в продължение на няколко седмици, докато изпитате пиковите ползи.

 

 

Естествени добавки за увеличаване на мускулна маса:


Използването на анаболни стероиди се увеличава, и това е компромис със здравето на много хора. Съществуват естествени, здравословни алтернативи за покачване на мускулна маса. Една от тези естествени добавки е фосфатидилсерин. Добавките с фосфатидилсерин помагат да се намали количеството на кортизол, който тялото произвежда след напрегната тренировка. Кортизолът е считан, че може да разруши мускулната тъкан-последното нещо, което някой иска след тежка тренировка.

Чрез потискане на производството на кортизол, по-голямата част от мускулите, придобити след интензивна тренировка се запазват и не се разграждат. Хромът е друга естествена добавка, която помага при изграждането на мускулите; той има допълнителен бонус, който Ви помага да разградите на мазнините в долната част на тялото Ви. Хромът е естествен минерал, но не трябва да се приема в дози над 500мкг дневно.

Не е нужно да жертвате здравето Ви, когато се опитвате да отслабнете и изградите мускули. Естествените добавки могат да предизвикат ефекти, които са равни на или по-добри от ефектите на вредните синтетични хапчета и наркотици. Имате само едно тяло, така че не злоупотребявайте с него в името на суетата.

 

 

 

Напишете вашия коментар