Настройване на съзнанието за един хардгейнър за постигане на мускулна магия

Публикувано от Лидия Костова 21/08/2013 0 Коментари Фитнес,
Хората, които са много слаби и които дават всичко, за да натрупат още няколко килограма и въпреки това срещат затруднение, се класифицират като хардгейнъри. Докато някои хора обвиняват генетиката, други смятат, че ефективността на техния метаболизъм е това, което изгаря техните калории през целия ден.

Как да натрупате мускули, е наистина предизвикателен въпрос за хардгейнърите. Наддаването на тегло е свързано с повече ядене и усърдни тренировки. Ако следвате тази посока ще видите последователно мускулите Ви да растат и теглото Ви да се увеличава.

хадргейнър тяло

Накратко, тялото е проектирано по този начин. Заради естествения бърз метаболизъм, изграждането на мускулите и увеличаването на теглото понякога изглеждат невъзможни. Поради бързия метаболизъм, хардгейнърите обикновено вярват, че са яли достатъчно. Това е просто голяма грешка. Като хардгейнър, трябва да разберете изискванията на тялото Ви, за да може то да функционира по правилния начин.

Има някои лесни техники „тяло-съзнание”, които могат да Ви помогнат, когато ходите спортно по улицата или извършвате силови тренировки във фитнес залата. Няма нищо сложно или мистериозно за едно упражняване тип „съзнание-тяло”. Това просто означава, че тялото и ума работят заедно.

На първо място, трябва да останете мотивирани, за да си припомните, че един много здрав и полезен плейоф е пред Вас; заражда се една нова и по-силна Ваша версия. Последователната и ефективна силова тренировка и упражнения не само ще Ви направят по-годни и по-здрави, но също така ще подобрят начина, по който изглеждате, ще подобрят Вашите социални взаимодействия и ще увеличат нивото на енергия. Има много други ползи за хардгейнърите от настройването на ума за натрупване мускулна маса, като например увеличаване на самочувствието и увереността, и освобождаване от стреса, тревожността и депресията.

Нагласа на съзнанието за силова тренировка


Още от момента, в който влезете в залата до момента, в който излезете, насочете ума Ви към положително и уверено отношение - дори и да не са толкова уверени за това. Укрепването на Вашия начин на мислене е първата стъпка, за предприемане, ако наистина искате отговор на въпроса за това как да натрупате мускули. Движете се с добра стойка, за да демонстрирате положителното си отношение и доверие. Бъдете щастливи и горди, когато минавате покрай огледалото. Съсредоточете се върху положителната страна на теглото Ви и усилията Ви за натрупване мускулна маса, вместо да забелязвате Вашите физически недостатъци.

Поставете си реалистични цели


Ако смятате, че силовите тренировки и многото ядене драстично ще направят тялото Ви като на любимия Ви културист, то това е нереалистична цел, която ще Ви доведе до никъде. Поставете си цели, които не само са реалистични, но и постижими. Поставянето на цели е един много ефективен начин да останете мотивирани, но това може да повлияе на отношението Ви към хората, ако си поставяте цели, които са извън обхвата Ви. Изяснете Вашата цел вместо да въртите неясни идеи в съзнанието Ви. Ако си поставите твърде високи цели, Вие скоро ще искате да се откажете от тях поради чувство на неудовлетвореност.

Реалистичната игра-план ще изглежда така:


  Редовна силова тренировка - 2 до 3 пъти всяка седмица. Не отивайте просто за упражнение, а се фокусирайте върху енергична силова тренировка. Все пак, ограничете времето си до 50 минути за всяка тренировка.

Напишете Вашия план – като имате плана си в ръка може да се мотивирате. Напишете всичко, което смятате, че е необходимо да бъде направено от един хардгейнър. Сравнете Вашия списък с това, което всъщност правите и направете подобрения.

Яжте поне 5 до 6 пъти дневно. Увеличете консумацията на храни по време на диета, която е богата на калории и това ще Ви помогне да наддавате на тегло и мускули. С две думи, банани, смесени ядки, макаронени изделия и пълномаслено мляко могат да бъдат чудесно допълнение към ежедневната Ви диета.

Повишете функциите на Вашите клетки  и тяло като консумирате много вода всеки ден.
8-9 часа сън, всяка вечер са задължителни!

Спрете се позовавате на тези списания, за изграждане на мускулите; за един хардгейнър това е като измама. Определете целите си и работете в съответствие с тях. Вие може да бъдете хардгейнър, но не е невъзможно да увеличите теглото си.

Напишете вашия коментар