Наръчник за протеините

Публикувано от Лидия Костова 07/01/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

В тази статия ще научите как да не бъдете  кльощавото момче, за което мускулите са само мечта. Ние ще Ви дадем цялата информация за протеините на прах, която Ви е нужна.Тази статия  е предназначена за всеки, който е начинаещ в бодибилдинга, защото протеина на прах е най – важната добавка ако приемате сериозно вашите фитнес занимания.

Наистина ли е необходим протеина на прах?

 Разбира се, важен е. Въпреки това, имайте предвид, че повечето протеини които приемате, трябва  да идват от храни като  месо, риба, птиче месо и яйца. В повечето случаи, това е много трудно, особено ако трябва да се храните  шест или повече пъти на ден. За да постигнете  оптимален  мускулен растеж,  40% от храната която консумирате, трябва да е протеини. В крайна сметка, протеинът на прах е изключително важен, но не може да заеме мястото на интензивната тренировъчна  програма,  и  правилното хранене.

видове протеини

 

Ефективен и здравословен ли е протеина на прах?

 Протеините  се състоят  от градивни елементи наречени аминокиселини, които изпълняват различни функции в организма. Когато се комбинират с диета и упражнения, те осигуряват  изграждането и поддържането на здрави мускули. Протеините също така поддържат  производството на червени кръвни клетки, подпомагат  имунната система, поддържат  косата, ноктите и кожата  Ви здрави. Въпреки това, не всички протеини на прах са създадени равни.

Какъв протеин на прах трябва да използвам?

За да Ви помогнем да направите правилния избор, ще Ви представим някои от най – важните протеини на прах. Изборът  Ви зависи до голяма степен от целите които сте си поставили.

 Суроватъчен протеин

Суроватъчния  протеин представлява около  20% от общия млечен протеин. Суроватъчния протеин е много високо ценен, заради своя  аминокиселинен профил, високото  съдържание на цистеин, бързото усвояване, и сместа  от пептиди.Тъй като  суроватъчния протеин се усвоява много бързо,  най-доброто време да се консумира е  преди тренировка, по време на тренировка или веднага след ней. Суроватъчния протеин ще Ви е необходим в дните,  когато имате нужда от енергия и когато тялото Ви е в анаболно състояние.

 Казеинов протеин

Казеиновият  протеин прави 80% от общия млечен протеин. Казеина също има богат аминокиселинен профил и смес от пептиди, но за разлика от суроватъчния протеин се усвоява по – бавно. Тъй като казеина се усвоява  бавно  в кръвта, най – подходящото време за неговия прием е  в случаите, когато имате нужда от бавно усвояващ се протеин. Повечето бодибилдъри приемат казеиновия протеин вечер преди сън, за да осигурят на тялото си протеиново захранване през нощта.

Соев протеин

Соевият  протеин е обект на множество спорове. Неговите, така да се нарече фенове, могат да изброят дълъг списък с полезните ефекти на този протеин, описвайки  го едва ли не като супер храна  с магически ефекти. Всъщност има доста изследвания, които доказват че соевия протеин  може да бъде противопоказен при много ситуации. Ето защо, ние Ви съветваме да избягвате соевия протеин. Придържайте се към някой друг  от изброените видове протеини.

Протеинови матрици

Протеиновите смеси обикновено са комбинация от няколко вида протеин,  като например  суроватъчния  протеин концентрат, суроватъчния  протеин изолат, яйчния протеин, казеинов и соев  протеин и други. Всъщност, протеиновите смеси ще Ви дадат всичко онова, което можете да получите и от другите видове смеси.

 Суроватъчни хидролизати

Суроватъчния  хидролизат (известен също като хидролизиран суроватъчен протеин), представлява мощен  протеин, който се абсорбира по-бързо и в по – голямо количество, отколкото всяка друга протеинова  форма. Хидролизатите  се произвеждат чрез много ниска температура, ниска  киселина, и леки ензимни процеси на  филтриране. Те всъщност  са потенциално най-анаболните протеини, подходящи за прием  като преди тренировката, както  и след  нея.

 

Екипа на Фитнес Храни

Напишете вашия коментар